3. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő

Az előkelő 5. helyen végeztünk

Dátum: 2018. jún. 05.2018.05.31 (csütörtök) és 2018.06.03 (vasárnap) között Kecskeméten rendezték meg a 2017/18 évi Kosárlabda Diákolimpia 3. korcsoportjának (2005-2006-ban születettek) Országos Döntőjét. Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola az Országos elődöntő megnyerésével vívta ki a jogot a részvételre. A sorsolásnál kiderült, hogy Dombóvár, Debrecen, és Kecskemét egy-egy iskolája lesz az ellenfél a csoportmérkőzések során. Az oroszlányi fiatalok a kecskeméti iskola legyőzésével a csoport harmadik helyén végzett, így az 5-8. helyért folytathatták a küzdelmet a Hunyadisok. A másik csoport negyedik helyezettjét, a szombathelyi iskola gárdáját legyőzve a helyosztón az 5-6. helyért játszhattak, ahol ismét legyőzték a kecskeméti iskolát, ezzel megszerezve az 5. helyezést az Országos döntőn. Az Országos Diákolimpia All Star csapatába beválasztották a jelenlévő csapatokat irányító szakemberek Árva-File Balázst, aki ezért különdíjat vehetett át. 

dikolimpia.jpg 

A csapat tagjai: Árva-File Balázs, Baliga Ákos, Bánfi Gábor, Czermann Máté, Hegedűs Milán, Kocsis Bálint, Kristyák Viktor, Kulcsár Ambrus, Németh Máté, Pap Levente, Rosta Áron, Szőke Miron, Szűr Balázs

Edző: Gurszky Géza,
Csapatkísérő testnevelő: Hartmann József

Gurszky Géza: „Hatalmas, jól megérdemelt sikert értek el a srácok, gratulálok a CSAPAT-nak. Szeretném megköszönni a csapat nevében a Hunyadi Mátyás Általános Iskola vezetésének az egész éves hozzáállását, segítségét, az iskola kosárlabdázó gyerekeinek munkájához. Külön szeretném megköszönni Lazók Zoltán polgármester úrnak, hogy megteremtette a feltételt a csapat Kecskemétre való eljutásához, valamint Bakos Tamás vállalkozónak, aki a csapat Kecskeméten belüli közlekedését biztosította díjmentesen, saját kisbuszával. Nem utolsó sorban köszönöm a Kecskemétre leutazó szülők és hozzátartozók támogatását, amit a csapat irányában tanúsítottak.”

Hozzászólások