4. korcsoportos Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntő

6. helyezést ért el a Hunyadi csapata

Dátum: 2019. júl. 05.2019.06.21. (péntek) és 2019.06.24. (hétfő) között Egerben rendezték meg a 2018/19 évi Kosárlabda Diákolimpia 4. korcsoportjának (2004-2005-ben születettek) Országos Döntőjét. Az Oroszlányi Hunyadi Mátyás Általános Iskola az Országos elődöntő megnyerésével vívta ki a jogot a részvételre. A sorsolásnál kiderült, hogy Zalaegerszeg, Dombóvár, és Eger egy-egy iskolája lesz az ellenfél a csoportmérkőzések során. Az oroszlányi fiatalok a selejtezőben legyőzték az egri iskola csapatát, a másik két gárdától vereséget szenvedtek, így az 5-8. helyért folytathatták a küzdelmet. A másik csoport negyedik helyezettjét, a kecskeméti iskola csapatát a keresztjátékban legyőzve kivívták a jogot, hogy az 5. helyért játszhassanak a hódmezővásárhelyi iskola gárdájával. A Hunyadisok szoros mérkőzésen maradtak alul, így a 6. helyezést érték el az Országos döntőn.

orszgos_dnt1_4.kcs_2019.jpg

A csapat tagjai: Árva-File Balázs, Baliga Ákos, Czermann Máté, Hegedűs Milán, Kulcsár Ambrus, Mester Ákos, Németh Máté, Pap Levente, Polónyi Ákos, Szabadfi Márk, Szűr Balázs, Ungvárai Zsombor 

Edző: Gurszky Géza, Másodedző: Gurszky Gézáné

Gurszky Géza: „Örülök, hogy a srácok nagyszerűen helytálltak ezen az igazán magas színvonalú tornán. Külön öröm, hogy a szervezők és a szakemberek egyaránt dicsérték a csapat szakmai felkészültségét és kulturált viselkedését a pályán és pályán kívül is. Gratulálok a csapatnak! Köszönettel tartozom a gyerekeiket elkísérő szülőknek, akik rengeteget segítettek a helyi közlekedésben, logisztikában, hogy mindig időben odaértünk mindenhová.”
orszgos_dnt2_4.kcs_2019.jpg

Hozzászólások