OSE - Titánok - TKC

Együttműködési megállapodást kötöttek a klubok

Dátum: 2020. aug. 26.OSE – Titánok – TKC

Az Oroszlányi Sportegylet fejlődése újabb mérföldkőhöz érkezett. 2020 év elején a Tatabányai Titánok vezetője, Traskó Vivien és a Tatabányai Kosárlabda Club elnöke, Mózes Emil felkérésére a Tatabányai Titánok és a Tatabányai Kosárlabda Club (TKC) utánpótlás csapatai az új szezontól az OSE égisze alatt fognak versenyezni.

titnok.jpgtkvlogo.jpg

Az együttműködési megállapodást hosszas egyeztetések előzték meg, melynek eredményeként az Oroszlányi Sportegylet és a két tatabányai klub, a jövőt közös emberi értékek és azonos szakmai munka alapján viszik tovább. A fúzióval további mintegy 60-70 tatabányai utánpótlás korú játékos felkészítése, versenyeztetése kerül az OSE szakmai felügyelete alá. Ez az egyesülés egy korábban kezdődött folyamat eredménye, ugyanis a Tatabányai Titánok játékosainak munkáját az utóbbi 4 évben az OSE szakmai stábjából Geiszt Ferenc, Gurszky Gergő, Kláris Zoltán és Pataki László segítette. 

u16edzes.jpg

Az idei szezontól a TKC lányai is az OSE szakmai felügyelete alá kerülnek. A TKC több évtizeden keresztül hagyományosan női vonalon építkezett, azonban az induló szezonban a felnőtt NB I/B-s csapatot már nem indítják el, a fiatalok szerepeltetését pedig az OSE viszi majd tovább.
A tatabányai gyerekek, a szülők és az edzők segítségével már az elmúlt években is közös edzéseken, edzőtáborokban, külföldi kupákon és nemzetközi megmérettetéseken vettek részt az OSE fiataljaival együtt. A szakmai és pedagógiai munka oroszlányi mintára épült az utóbbi időben, mely a jövőben tovább erősödik. A tatabányai csapatok ezt követően is a megszokott termeikben és edzőikkel, Milivoj Dokmanovic szakmai irányítása alatt dolgoznak tovább.

u16edzes2.jpg

Bízunk benne, hogy ezzel a lépéssel tovább fejlődik, erősödik megyénk utánpótlás bázisa, egyre több gyerek választja a kosárlabda sportot, melynek szakmai centruma az Oroszlányi Sportegylet lesz.

Hozzászólások