U20 és NBII

Éves beszámoló

Dátum: 2017. jún. 14.

Különleges szezont zártunk idén az U20-as bajnokságban és az NB II–es bajnokságban egyaránt. 

U20-as csapatunk a szezon elején egy szerkezetileg vegyes csapattal indult neki a megmérettetéseknek - a legnagyobb nehézséget az okozta a szezon során, ahogy haladtunk előre, hogy különböző objektív okokból (iskola, sérülés, munkahely, betegség) nem tudtunk azonos szerkezettel edzeni és azonos erősségű csapattal kiállni minden mérkőzésen. 

Nagy gondot okozott az is, hogy csapaton belül nem tudtuk megfelelően pótolni a kiesett játékosokat. Végül a szezon második felében gyakorlatilag az U18-as játékosok vitték a csapatot, kiegészülve két–három további, korosztályos játékossal. 

u20.jpg

Bemutattunk pár bravúros győzelmet, de pár nagyarányú vereséget is elszenvedtük. Néha úgy éreztük magunkat, mintha egy hullámvasúton lettünk volna. Végül a hatodik helyen végeztünk 8 győzelemmel és 12 vereséggel, ami minden nehézségünket figyelembe véve jó eredménynek tekinthető.

NB II-es csapatunk szerkezetileg teljesen megváltoztatva, idősebb és tapasztaltabb játékosok nélkül indult neki a bajnokság második szakaszának. Három mérkőzést sikerült megnyerni, a többi összecsapáson is csak pár ponttal maradtunk alul a sokkal tapasztaltabb és idősebb játékosokból álló csapatok ellen. 

nb_2_ose-marcali_feb_18.jpg

Nagyon küzdöttek a fiúk a szezon során, rengeteg energiát tettek bele, ami nem volt egyszerű, mivel az U20-as bajnokságban is játszottak párhuzamosan. A csapatban nagy szerepet kapott három U16-os korosztályú játékosunk is, és volt pár U18-as és U20-as játékos, akik gyakorlatilag a teljes szezonban vitték a korosztályos utánpótlás- és NB II-es bajnokság terhét. A következő szezonban folytatjuk a munkát, és reméljük, hogy még jobb eredményt sikerült majd elérnünk.

Edzők: Dokmanovic Milivoj, Georgi Bujukliev

Hozzászólások