Nemzetközi Kosárlabda Torna-Ostrava: Húsvéti Torna 2019

Ez nem a mi napunk volt, de bronzért játszik az U14

Dátum: 2019. ápr. 21.Elődöntő: OSE Lions U14-Iskra Svit (szlovák) 42-59 (10-22, 14-5, 16-12, 16-6)


OSE: Baliga 10/6, Czermann 2, Németh 2, Diószegi 5, Árva-File 15, Ferenczi 4, Farkasdi 2, Szőke 2, Kristyák, Fetter, Kulcsár, Hegedűs, Kacz

Edző: Kláris Zoltán

Kláris Zoltán: „Az elődöntőt a szlovák bajnokság 2. helyezett Iskra Svit alakulata ellen játszottuk, és ha finoman kell leírnom, csöppet sem barátságos hangulatban. A kis csarnok szinte teljesen megtelt, és a lelátón helyet foglaló 120 néző nem a legfinomabb hangulatban fogadott minket. A játékvezetőnél már az elején elvágtam magam, hiszen nem mentem bele, hogy 10 perccel előbb kezdődjön a mérkőzés, így ennek megfelelően is kezelt minket. Brutálisan kemény mérkőzés volt sok durvasággal, amiben csak részben vettük fel a versenyt. Czermann sajnos gyorsan és bután kipontozta magát, Árva-Filét pedig teljesen mindegy hányan ütötték nem kapott faultot, így összesen 2 rádobott büntetővel zárt. A mérkőzésen minden pontért élet-halál harcot kellett vívni, és az ezzel járó kemény pofonokat sajnos nem mindenki vállalta fel, így maradt 8-10 pont az első félidőben, amiért drága árat fizettünk. A 4. negyed elején még feljöttünk 47-40-re, de ekkor már fizikailag és lelkileg is felőröltek minket arról nem is beszélve, hogy sok szponzorunk nem maradt az utolsó negyedre. Nyert a jobb csapat, és kaptunk kis ízelítőt, a kemény és zord felnőtt világból is. Emelem kalapom a srácok előtt, de még van egy körünk, hiszen holnap Kassa ellen igyekszünk egy érmet elhozni. Sebnyalogatás, majd előre."

ostrava_34.jpg


OSE Lions U16-Zsíros Akadémia 38-70 (7-18, 12-15, 2-21, 17-16)


OSE: Vasi 4, Ungvárai 9/9, Linczmaier –, Nagy 9/3, Szabadfi 4
Cserék: Hegedűs –, Gergácz –, Hadaró 4, Tamás 2, Chlebda –, Mester 2, Zsiros 4

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Gurszky Géza

Gurszky Gergő: „Sajnos nem tudtuk borítani a papírformát, és az erősebb csapat nyert. Végig 2-3-as zóna ellen kellett játszanunk, ami komoly és jelenleg még megoldhatatlan erőpróba elé állított minket. Nagyon rossz százalékban tudtuk csak értékesíteni a tiszta dobóhelyzeteket, másrészt pedig nagyon kevesen értették meg, hogy az igencsak vérszegény, célkosárlabdára hajazó zónájuk ellen mi az ellenszer. A 35. percre sikerült csak megvilágosodnunk, és részben ennek köszönhetően az utolsó negyedet már meg tudtuk nyerni, de semmi több. Bátortalanok voltunk, és csapatként finoman szólva sem villogtunk, emiatt vagyok csalódott, nem az eredmény miatt.”

ostrava_32.jpg


OSE Lions U16 – SK Bruntál (cseh) 40-76 (14-17, 12-15, 10-26, 4-18)


OSE: Vasi –, Ungvárai 7/3, Nagy 6, Szabadfi 9/3, Zsiros –
Cserék: Hegedűs 4, Gergácz 4/3, Hadaró 2, Tamás 5/3, Chlebda –, Linczmaier 1, Mester 2

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Gurszky Géza

Gurszky Gergő: „Örülök, hogy volt lehetőségünk a mai nap folyamán ilyen kaliberű ellenfelek ellen játszani, akik megbüntetik minden hibánkat, és sokkal inkább rávilágítanak azokra a hiányosságokra, amik jelenleg még fent állnak. Rengeteget kell dolgoznunk a kiküszöbölésükön, mind egyéni, mind csapatszinten. Ebben a sebességfokozatban, amiben játszanunk kellett mindkét meccsen, radikális mértékben megnőtt a rossz döntéseinknek a száma, valamint a kosárlabda alapelemeinek pontos végrehajtásával is meggyűlt a bajunk sokszor, emiatt kevésbé hatékonyan, és jóval bizonytalanabbul játszottunk, mint például tegnap délután. A Zsíros Akadémiához hasonlóan a cseh ellenfelünk is végig 2-3-as zónát védett, hasonlóan magas szerkezetben, de zongorázni lehetett volna a különbséget a kettő között, annyival jobb volt a csehek védekezése. A dinamikus, mozgékony és pokróckemény zónájuk ellen igencsak le lett korlátozva a játékunk, jóval kevesebb tiszta dobóhelyzetet tudtunk kialakítani, és csak a meccs bizonyos periódusaiban tudtunk rajtuk fogást találni. Gratulálok az ellenfélnek, itt is az jobb csapat nyerte a mérkőzést, de a különbséget egy kicsit túlzónak érzem. A vereség ellenére szeretném megdicsérni a csapatot a hozzáállása miatt, nem maradtunk adósak a keménységet illetően, felvettük a kesztyűt amennyire lehetett, és ezt jó volt látni. Tanulunk belőle és megyünk tovább. Holnap még egy ennél is nehezebb mérkőzés vár ránk.”
ostrava_33.jpg

Hozzászólások