COVID-19 IRÁNYELVEK

Kérünk mindenkit ezek betartására!

Dátum: 2020. szept. 14.Kedves Sportolók, Szülők, Szurkolók!

Az MKOSZ különböző irányelveket fogalmazott meg a 2020/2021-es kosárlabda bajnoki szezonra a COVID-19 elleni intézkedések figyelembe vételével.

Az irányelvek segítséget nyújtanak egyesületünknek és csapatainknak abban, hogy milyen feltételekkel folytatható kosárlabda tevékenység az éppen hatályos hatósági rendelkezések alapján. Az irányelvek elsődleges szándéka a higiéniai intézkedések hangsúlyozása, valamint az adott területen (pályán, létesítményben) tartózkodó személyek számának korlátozása a COVID 19 terjedési esélyeinek csökkentése érdekében.

Egyesületünk természetesen minden esetben és készültségi fokozatban az irányelvek szem előtt tartásával és a hatósági korlátozások figyelembe vételével jár el.

A készültségi szintektől függetlenül különös figyelmet fordítunk a higiéniás előírások, a biztonságos távolságtartás és maszkviselés betartására és betartatására!

Sportolóinktól kérjük, hogy a családban történt megbetegedéseket azonnal jelentsék az edzőknek!


A TESTHŐMÉRSÉKLET ELLENŐRZÉSE ÉS A BELÉPTETÉS ALAPELVEI

A mérkőzésekre és edzésekre kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató személy léphet be, beleértve a sportolókat, sportszakembereket és nézőket egyaránt. A csarnokokba történő belépéskor a testhőmérsékletet érintésmentes méréssel ellenőrizzük. Azon személy esetében, aki a COVID-19 betegséggel összefüggésbe hozható tüneteket mutat, és/vagy a testhőmérséklete meghaladja a 37,5 C-t, a belépést meg kell tagadnunk. Amennyiben feltételezhető, hogy testhőmérséklete egyéb körülmény miatt (futás, napon történő huzamosabb tartózkodás, stb.) is megemelkedhetett, 5 perc elteltével ellenőrző mérést végzünk. Amennyiben az ellenőrző mérés is 37,5 C-ot meghaladó testhőmérsékletet eredményez, az érintett személy a csarnokokba nem léptethető be.

Kérjük szépen az ellenőrzések, maszkviselési kötelezettség és a beléptetéskori megnövekedett várakozási idő miatti szíves együttműködéseteket!

Rendkívül fontos, hogy a járványhelyzet alatt a csarnokokban a nézők által használt terület szigorúan elválasztásra kerül a sportolók és sportszakemberek által használt területtől, és sem a mérkőzés előtt, közben vagy a mérkőzés után a sportolók a nézőkkel nem kerülhetnek fizikai kontaktusba!

A részletes irányelveket megtaláljátok az MKOSZ oldalán, ill. az alábbi linkre kattintva:
http://hunbasket.hu/documents/53014_COVID-19_Ir%C3%A1nyelvek_2020-2021_szezon_all.pdf

Az aktuálisan érvényben lévő készültségi szinteket (zöld, sárga, narancs, vörös) az NB1, amatőr, valamint utánpótlás bajnokságok tekintetében minden nap ellenőrizzük az MKOSZ kezdőoldalán (http://www.hunbasket.hu), és megtesszük az azoknak megfelelő intézkedéseket, tájékoztatásokat.

Sikeres, COVID-mentes szezont kívánunk!

Hozzászólások