EYBL: 2. nap, 2 kemény mérkőzés a szerb és szlovén csapat ellen

Még egy mérkőzés vár csapatunkra holnap

Dátum: 2019. okt. 06.OSE Lions- Beko(SRB) 54-83 (13-28, 9-17, 20-14, 12-24)


EYBL 1. forduló 2. nap, Kolozsvár

OSE:
Kicsák 6, Vasi , Szabadfi 13/3, Linczmaier 6, Ungvárai 5/3
Csere: Mester 7, Komlos 8, Kovács 6/3, Polónyi 3, Czermann, Geiszt, Baliga

Edző: Kláris Zoltán

A csoport favoritja az NBA és Euroliga csapatokba nevelő szerb BEKO volt ellenfele Szabadfiéknak. A legnagyobb problémát előreláthatólag Borovicanic megállítása jelentette, aki minden csapatnak legalább 30 pontot dobott és ne legyen kétségünk afelől, hogy őt még magasabb szinten is látjuk majd kosárlabdázni. Az első negyedben az OSE nem tervezett letámadni, vagy ellenfelet lassítani, mégis a srácok ezt tették, így a nagyméretű gyors játékosok átrohantak Mesteréken. Ezt követően már kiegyenlítettebb volt a játék és a padról is jött segítség Mester, Komlos, Kovács és az agilisan és jól játszó Polónyi személyében. Az oroszlányi fiataloknak minden pontért meg kellett halnia, és a végén a szerbek gratulációját is fogadhatták. Szép volt srácok.

Kláris Zoltán: „Az elején fegyelmezetlenek és pontatlanok voltunk, ezért el kellett telnie egy negyednek amíg rájöttünk, milyen sebességen és mit kell védekeznünk. A 35-73 lepattanó különbség talán mindent elmond a mérkőzésről és azt is látni kellett, hogy a palánk közelében minden játékosuk erőből meg tudott oldani minden szituációt. Az ellenfél legjobb játékosát magához képest féken tartottuk, de a keretük alkatban és tudásban olyan játékerőt képviselt, amit már nem tudtunk kompenzálni. Nagyon hasznos, nagyon jó mérkőzés volt."

eybl2.jpg


KK Leone Ajdovscina-OSE Lions 79-67 (26-10, 6-19, 27-20, 18-18)


OSE: Kicsák, 11, Mester, Szabadfi 27, Linczmaier 2, Komlos 12
Csere: Czermann 5/3, Pap 4/3, Kovács 1, Turbucz 2, Vasi 3/3, Ungvárai, Ferenczi

Edző: Kláris Zoltán

Sajnos az első negyedben a négy 2 méteres játékosból álló szlovén kezdő csapat játéka újabb fejtörést okozott, hiszen a tornán először most találkoztunk olyan csapattal, aki inkább kintről volt hatékony. A szlovénok 42% kinti dobásteljesítménye magáért beszélt, viszont játékban, csapatmunkában felvettük a versenyt. Szabadfit nem lehetett megállítani, és most Kicsák és Komlos is felnőtt hozzá teljesítményével, ami jó alapot adott a csapatnak. A 2. negyedben vérszemet kaptak Linczmaierék és 6 ponton tartották a szlovén alakulatot, de ez után inkább háborúra emlékeztetett a játék. Mindkét csapatból sérülés miatt 2-2- játékos kiesett és a sportszerűtlen hibák és a technikaik is alacsonyan szálltak, de az ütközethez ez is hozzátartozott. A nagyon kemény, jó mérkőzésen helytálltunk, az utolsó mérkőzésen jöhet a cseh bajnok, és indulás haza.

Kláris Zoltán: „Új helyzet állt elő, mert a palánk közeléből kevesebbet dolgozó, viszont kintről hatékonyabb csapattal találkoztunk, így megint szükség volt 1 negyedre, amíg mindenkinek leesett, hogy milyen rendezvényen vagyunk. Nagyon jól játszottunk, volt gerincünk, és a padról most Czermann és Pap tett bele többet, így a látottakkal elégedett vagyok. Sajnos elvesztettük Kicsákot, Linczmaiert és Kovácsot sérülés miatt, de remélem hiányuk csak átmeneti lesz. A mérkőzés hangulatára jellemző volt, amikor egy háborús szituációt követően megkértem játékosomat, hogy pacsizzon le ellenfelével, ő ezt megtagadta. Barátságnak kevés jele volt. Helytálltunk. Gratulálok srácok."

Hozzászólások