Megyei bajnok az OSE Spartans csapata

A KVSE több éves veretlenségét sikerült megszakítani

Dátum: 2017. jún. 09.

A Komárom-Esztergom Megyei Bajnokság rájátszásának döntőjébe a KVSE Kémények és az OSE Spartans csapata jutott be, melyre június 5-én Tatán került sor.

Az alapszakaszt hibátlanul nyerő, majd a rájátszásban a Tatai S.E.-t (2-0) legyőző komáromiak ellenfele a Tatabányai Kengurukat (2-0) és az Esztergom KKE-t (2-0) búcsúztató OSE Spartans lett. Érdekesség, hogy a döntő két mérkőzésén a játékvezetőket is beleszámolva 11 olyan játékos volt a parketten, akik az OSE színeiben NB II-es bajnokságot nyertek. A nosztalgiát félretéve, az első mérkőzésen a pályaelőny az idén Pest megyei bajnokságot nyerő KVSE-nél volt, de Pongráczék hatalmas küzdelemben megszakították a több éves megyei veretlenséget, így hazai pályán nyílt lehetőség a bajnokság megnyerésére. A második mérkőzésen első félidejében Kemenczkyék 14 pontos hátrányba is kerültek, de két rohammal felzárkóztak, és az utolsó negyedben megfordították a mérkőzést. Bajnok az OSE Spartans!

A döntőbe vezető út:

Elődöntő, első mérkőzés:

OSE Spartans - Esztergomi KKE 74-63 (14-15, 23-16, 19-6, 18-26)

OSE: Kláris 29/6, Gecsei 4, Szedlák 5, Nagy 6, Pongrácz 15
Csere: Kemenczky 5, Oravecz 5/3, Hartmann 2, Szabó 3, Szakáll

Gecsei Ferenc (csapatkapitány): „Miután a négy közé kerülésért megvertük a Tatabánya Kenguruk csapatát, tudtuk, hogy a következő körben jobb teljesítményre lesz szükségünk. Egy nagyon jó Esztergom ellen összeszedetten és jól játszottunk, aminek győzelem lett a jutalma. Most Pongrácz palánk alatti munkája volt a plusz a mérkőzésben, de összességében az egész keret dicsérhető.”

Elődöntő 2. mérkőzés:

Esztergomi KKE - OSE Spartans 69-71 (18-17, 19-26, 15-15, 17-13)

OSE: Kláris 25/6, Gecsei 10, Szedlák 15, Nagy 4, Pongrácz 2
Csere: Oravecz 8/6, Török 5, Hartmann, Kemenczky, Szakáll, Szabó

Gecsei Ferenc (csapatkapitány): „Három negyeden keresztül nagyszerűen játszottunk, de az utolsó negyed hajrájában kiengedtünk, és ez majdnem megbosszulta magát. Ma Szedlák, Oravecz és jómagam tettünk bele többet a pontgyártásba, de mindenki sokat dolgozott a győzelemért. Továbbjutottunk és döntőt játszunk. Ez a legfontosabb!”

Döntő, 1. mérkőzés:

KVSE Kémények - OSE Spartans 74-81 (19-25, 12-16, 19-18, 24-22)

OSE: Kláris 27/15, Gecsei 10/3, Szedlák 18/3, Nagy 8, Pongrácz 4
Csere: Hartmann 7, Kemenczky 5, Szabó 2, Orbán, Török

Gecsei Ferenc (csapatkapitány): „Soha nem látott jó játék és kohézió jellemezte a csapatot, és fontos volt, hogy elhittük, meglephetjük, megverhetjük őket. Végig irányítva és kézben tartva nyertük meg a mérkőzést, így elvettük az alapszakasz-győztes, a bajnokságban még veretlen KVSE pályaelőnyét. Már csak egy lépést kellene megtennünk.”

Döntő, 2. mérkőzés:

OSE Spartans - KVSE Kémények 70 - 62 (10-22, 21-14, 22-13, 17-13)

OSE Spartans: Kláris 26/15, Gecsei 11/3, Szedlák 14/3, Nagy, Pongrácz 10
Csere: Hartmann 7, Kemenczky 2, Szabó, Orbán, Oravecz, Szakáll

Gecsei Ferenc (csapatkapitány): „Kezdeti megingásunkat követően csapatként kezdtünk felzárkózni, és két negyed alatt sikerült kompenzálnunk azt, amit az első játékrészben elrontottunk. A záró negyedben már megfordítottuk a mérkőzést, és a lelki előny birtokában már nem engedtük ki a győzelmet a kezünkből. Talán a pontokból nem látszik, de Hartmannal, Naggyal, Kemenczkyvel az élen mindenki hatalmas munkát rakott bele a mérkőzésekbe és nem tudok olyat mondani a keretben, aki ne tett meg volna mindent a mai pillanatért. Fantasztikus volt! Hihetetlen, de megcsináltuk! Spaaaartaaaaaa!!!”
Kláris Zoltán (játékos-edző): „A szezon 2. felében a kirakó darabjai elkezdtek a helyükre kerülni. Minden játékos fokozatosan értette meg, hogy mi a feladata a pályán, és miben tud a leghasznosabb lenni csapata számára. Meghúztunk egy vonalat, amire először mindenki az egyik lábával majd a másikkal is ráállt. Fejlődtünk egyénileg és csapatként, és jó volt látni, hogy a srácok nagy része heti két alkalommal is hajlandó edzeni a siker érdekében. A keretben mindenki 35 és 42 év között mozog, így bátran állítom, hogy óriási dolog a társaság részéről, hogy egymásért meghalva ilyen teljesítményre voltunk képesek. Nagyon büszke vagyok mindenkire!”
sparta_10_.jpg

A csapat tagjai: Gecsei Ferenc, Szakáll András, Oravecz Tamás, Szedlák István, Kemenczky Ernő, Török Péter, Orbán Tamás, Nagy Sándor, Pongrácz Gyula, Szabó Balázs, Hartmann Péter, Kláris Zoltán

Hozzászólások