Éves beszámoló

U14-es csapatunk az ország legjobb 28-a között végzett

Dátum: 2017. jún. 23.

Az OSE U14-es korosztálya az eredeti tervek alapján két csapatban indult volna az idei bajnokságban, viszont egy szabálymódosításnak köszönhetően csak egy indulhatott, 20 játékossal. Megoldásként 5-6 játékosunk az oroszlányi edzéseken kívül a Tatabányai Kenguruk színeiben is szerepelt az országos bajnokságban, ahol a sok játék mellett értékes tapasztalatokkal gazdagodtak.

u14_181205.jpg

Az együttes idén a 2003-2004-es születésű játékosból állt, akik nagyon szépen helytálltak a szezon során. Az alapszakaszban csoportjukból továbbjutva az 5. helyen végeztek, így tavasszal a legjobb 32 között folytathatták tovább a küzdelmeket. 

Tavasszal három játékos érkezett a Tatabányai Kenguruk csapatából, így a keret még erősebb, még színesebb lett a szezon második felére. A legjobbak között sikerült több jó csapatot is megverni, de az igazi áttörés nem sikerült a csapatnak. Sok hasonló képességű csapattal szemben maradtunk alul, amely az összeszokottság hiányával magyarázható. Taktikailag, technikailag, erőnlétben és sebességben is sokat léptünk előre a szezonban, de még van bőven potenciál a keretben, amit ki kell hozni a jövőben. 

u14.jpg

Összességében a főtáblán játszani és az ország 28 csapata között végezni nagyon dicséretes dolog, de ennek a generációnak sok munkára lesz szüksége ahhoz, hogy a bennük rejlő lehetőséget realizáljuk.

Kláris Zoltán: „Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna, hiszen augusztusban még két csapattal számoltunk, de a szabály az szabály. Megpróbáltuk megoldani a helyzetet, nem ment zökkenőmentesen, és az idő is meglehetősen kevésnek bizonyult. Ami a csapatot illeti, van bennem hiányérzet, mert több közös munkával jobb eredményt is elérhettünk volna, de a csapat színes összetétele, összeszokatlansága 10-20% mínusz volt számunkra, amely jövőre már nem lesz akadály. A keretben van potenciál, és ha az edzéseken kívüli területeken is előre tudunk lépni (bejárás, táplálkozás, regeneráció) legközelebb 4-5 hellyel is előrébb végezhetünk. A keret összecsiszolására nagyon sok időt fordítottam, és szezon végére egy szimpatikus kemény kis csapatot sikerült összerakni úgy, hogy a keret fele gyakorlatilag fiatalabb a korosztálynál. Jövőre ugyanitt.”

Hozzászólások