Nemzetközi Kosárlabda Torna-Ostrava: Húsvéti Torna 2019

Utolsó nap-Összegzés

Dátum: 2019. ápr. 24.Bronzmérkőzés

Kosice-OSE Lions U14 67-53 (22-15, 17-21, 18-6, 10-11)


OSE: Baliga 9/3, Kristyák 4, Czermann 7, Diószegi 4, Árva-File 11, Farkasdi 5/3, Hegedűs 4, Németh 1, Szőke 5/3, Fereczi 5, Kulcsár, Fetter, Kacz

Edző: Kláris Zoltán

Kláris Zoltán: „A csapatban mély nyomokat hagyott a tegnapi háború a Svit csapata ellen, és úgy érzem fejben elfogyott mára a csapat. Csináltuk a dolgunkat, de nem voltunk az igaziak. Sérülés miatt ketten nem játszottak, és másik 2 játékos is csupán 50%-os állapotban várta az összecsapást, de ez benne van egy ilyen sorozatterhelés alkalmával. Nem játszottunk elég változatosan, és az újabb nagyon kemény mérkőzés már sok volt a csapatnak. Tegnap a szlovák bajnokság 2. ma pedig a 4. helyezettjével játszottunk, ami nagyon jól szolgálta a felkészülésünket. Kikaptunk, de nem lehetünk elégedetlenek, mert azt kaptuk a tornától, amit vártunk."

„Játszottunk szlovák, szlovén, német csapatok ellen 5 mérkőzést és nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. A csapat jól szerepelt, hiszen 4. helyezést ért el egy 12 csapatot felvonultató nemzetközi torna U14 kategóriájában. Mindenki hozta amit tud, de talán Szőkétől, Farkasditól ás Hegedűstől többet kaptam egy kicsit a vártnál. Sajnálom, hogy Szűr és Pap nem lehetett velünk, de így új variációkat is ki lehetett próbálni idegenben. Fetter sérült lába még nem bírta ezt a tempót, a keret többi tagjára pedig nem lehet panaszom. Volt kosárlabdában gazdag 4 napunk, állatkerttel, városnézéssel és csapatépítéssel fűszerezve, így összességében nagyon hasznosnak ítéltem a kupát. Remélem egy hét múlva Pakson tudjuk hasznosítani az itt tapasztaltakat, és lehetőséget adunk magunknak arra, hogy a Paks, Debrecen és Szolnok csapatával szemben országos A döntőbe kerüljünk. A foglalkozás elérte célját. Köszönjük mindenkinek aki szorított nekünk."

ostrava_41.jpg

OSE Lions U16 – KK Cerknica 24-55 (3-10, 3-21, 6-20, 12-4)


OSE: Vasi 2, Nagy 4, Mester 3/3, Szabadfi 5, Zsiros 1
Cserék: Hegedűs –, Gergácz 5/3, Hadaró –, Tamás –, Ungvárai 2, Chlebda 2, Linczmaier –

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Gurszky Géza

Gurszky Gergő: „Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzésnek ígérkezik a szlovének elleni meccs is, hiszen a tegnap délutáni cseh ellenfelünket 10 ponttal megverték. Ismételten egy masszív, nagyon jó szerkezetű és technikailag képzett csapattal néztünk farkasszemet. Ritkán látott precíz és agresszív emberfogást kaptunk az első perctől kezdve, ami nem ízlett a fáradság jeleit egyre jobban magáénak tudó csapatunknak. Fizikálisan kimerültünk, fejben pedig teljesen elfáradtunk így a 4. napra és a 6. mérkőzésre, ezáltal gyakorlatilag 15 perc alatt eldőlt a mérkőzés. Kifogytunk az erőből, a lőporból, muníció nélkül pedig nem találtunk a gyűrűbe. Egészen egyszerűen nem tudtunk kosarat szerezni, akármilyen távol is voltunk a gyűrűtől. Kritikán aluli dobóformát mutattunk, így sajnos esélyünk sem volt felvenni a versenyt és szoros mérkőzést játszani a szlovénekkel, akik kétség kívül jobb csapat, de nem ennyivel. Sokkal szorosabb mérkőzésre is késztethettük volna őket, ha nem vagyunk beoltva pontszerzés ellen, szó szerint összekapartuk a 24 dobott pontunkat. Ettől eltekintve viszont nem érheti szemrehányás a srácokat, mert mindent kiadtak magukból, küzdöttek becsülettel akkor is, amikor már „kifogyott a benzin”. A védekezésünkkel elégedett vagyok, végig melóztuk a meccset, kellően kemények voltunk mi is, aminek köszönhetően 55 ponton tudtuk tartani őket, megteremtve ezzel a lehetőséget egy esetleges szoros meccsre, de ezúttal hiányzott az egyensúly a védekezés és a támadás eredményessége között, így nem tudtunk élni a lehetőséggel. Nincs ezzel gond, ha levonjuk belőle a konzekvenciát, és tanulunk belőle. Pont azért jöttünk erre a tornára, hogy ilyen meccseket játszunk, és kijöjjön minden hiányosságunk, amiken dolgoznunk kell a jövőben.”

„Ha reálisan nézzük a dolgokat és az erőviszonyokat, két olyan meccsünk volt a tornán, ahol mutatkozott esély a győzelemre, és a gyerekeket dicséri, hogy ezt a két nyerhető meccset meg is nyertük, ezáltal a csoportküzdelmeket a 3. helyen záró csapatunk a helyosztókat követően végül a 7. pozíciót szerezte meg a nívós és erős csapatokat felsorakoztató tornán. Komoly munkát fektettek bele a srácok ebbe a pár napba, embert és csapatot próbáló feladat ilyen rövid időn belül ennyi mérkőzést játszani, pláne ilyen erős ellenfelek ellen. Mindenkinek voltak jó periódusai, de csak kevesen tudtak végig stabilan jó teljesítményt nyújtani a torna során. Összességében hellyel-közzel rendben voltunk, átbeszéltük a jó és a rossz dolgokat is, tanulságos 3-4 napon vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt ennek a csapatnak ez a torna, szélesítettük a rálátásunkat az U16-os mezőnyre és értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk, amik sok mindenre rávilágítottak, és segítséget nyújthatnak a jövőben a csapat további fejlődése érdekében. Köszönöm a srácok munkáját és további sikeres szereplést kívánok nekik a szezonból hátralevő meccsekhez!”

ostrava_42.jpgHozzászólások