NBII: Bemutatkozásnak bravúr a PTE-PEAC ellen

OSE Lions II. - PTE-PEAC 79-74

Dátum: 2019. okt. 11.OSE Lions II. - PTE-PEAC 79-74 (23-17, 21-26, 17-15, 18-16)


NB II-es bajnokság
Helyszín: Oroszlány, 150 néző
Játékvezetők: Szőcs, Koller

OSE: Pap 13, Szabadfi 7, Bogatin 15/9, Túri 24/6, Kapitány
Csere: Zsenits 10, Horváth 6/3, Novák 4, Gottlieb, Oláh, Grassl, Lincmaier

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Gurszky Gergő

Az első fordulóban a bajnokság egyik favoritja, a pécsi egyetem csapata, a PTE-PEAC látogatott az oroszlányi kiscsarnokba. A kupamérkőzéshez hasonlóan most is volt OSE vonatkozás, hiszen a vendég oldalon most Schuj és Oláh sorakozott fel, korábbi csapattársaik és barátaik ellen. Az első negyed jól indult. Túri, Pap és Bogatin is elemében volt, de a korábbi NB I-es játékosokkal stabilizált mecsekiek Popgyákunik és Nagy révén tartották a lépést. A 2. negyedben már a pécsiek nagyemberei is megrázták magukat, így kizárás, keménység és védőlepattanó nélkül egalizálódott az eredmény a félidőre. Sajnos a félidő végén Bogatin megunta ellenfele „tiszta és sportszerű” játékát, így a kontrollt elvesztve a partvonalra helyezte magát. 

A 3. negyedben Túri is hasonlóan járt, hiszen a 4. faultját követően, lecserélése előtt gyorsan egy támadó hibát is csinált, így a hazaiak 2 oszlopa a vonalon kívülre került. A gépezetbe ezt követően homokszem került, hiszen az új helyzetet nem tudták az OSE fiataljai lereagálni, így a következő 10 percben Gottliebék 4 pontjára 18 pécsi kosár érkezett. Hazai oldalon a játékosok megértették, hogy új szereposztás van és a végig agilis Pap vezérletével, Szabadfi, Zsenits és Horváth aktivizálódásával, Novák határozottságával az utolsó 2 percben 15-2-es futást produkált az OSE. A letámadás és a csapdák sebessége megfelelő volt, és ez jó alapot adott a támadásokhoz, így az OSE Lions II csapata győzelemmel indította a bajnokságot. Meg kell még említeni, hogy a hazai oldal 75% büntetőzésével szemben a pécsiek 50% teljesítménye döntő volt, hiszen 41 alkalommal próbálkozhattak a vonal mögül. A hazaiaknál 5 perc erejéig bemutatkozott a 15 éves Linczmaier Gergő, aki jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat.

Kláris Zoltán: „Ritkán fordul elő, hogy nincs meg pontosan, hogy is nyertünk meg egy mérkőzést, de most ez is bekövetkezett, és csak később állt össze a kép, mi is történt valójában. Fiatal csapat révén hiába dolgoztunk jól támadásban, kitűnő irányítójuk szervező munkáját folyamatosan kajáltuk, és a védőlepattanók tekintetében sem voltunk elég agilisak. Ezt követően Bogatin, majd Túri volt meggondolatlan, így a 3. negyed közepén a kontrollált jó játékunk 9 pontos vezetésénél összedőlni látszott. Igyekeztem elmagyarázni, hogy az új felállásban valami másra van szükség, és úgy láttam, hogy a végjátékban a pályán lévők, a szemünk láttára értek férfivá. Sok problémát okozott Schuj, Popgyákunik és Nagy korlátozása és a magasembereik kizárása, de a frissesség, a csapatmunka, a védekezés és az izzó katlan a végén meghozta gyümölcsét. A kupamérkőzéshez hasonlóan, Marci és Roli a túloldalon, a volt női játékosaim az asztalban újfent vénségemre emlékeztettek, de ez mindig büszkeséggel is vegyül. Meg kell említeni a leírhatatlan hangulatot, amiben a játékosok játszhattak, hiszen amatőr sportolóként ajándék ilyen környezetben kosárlabdázni. Köszönjük."

Hozzászólások