NBII: Vereség a bajnoktól, döntő újratöltve

OSE Lions II. - Soproni Tigrisek 63-75

Dátum: 2019. okt. 18.OSE Lions - Soproni Tigrisek 63-75 (21-19, 11-23, 21-11, 12-22)Országos bajnokság, NB II
Vezette: Pécsi, Novák

OSE: Pap 11/3, Szabadfi 4, Bogatin 14/9, Túri 14/9, Zsenits 11
Csere: Gottlieb 4, Horváth 4, Novák, Kapitány, Oláh, Grassl, Bodnár

Edző: Kláris Zoltán

5 évvel korábban az NB II-es döntőben találkozott a 2 csapat, most pedig az OSE fiataljai néztek farkasszemet a minőségi soproni csapattal. Az ellenfélnél szinte mindenki megjárta a magyar bajnokságok NBI és NBI/B vonalát, és ezen belül leginkább Pojbicsot, Sallait és Kutasit biztos senkinek nem kell bemutatni az országban. A mérkőzés az oroszlányiak lendületes játékával kezdődött, de miután a soproni játékosok rendezték a sorokat, és a hazaiak pontatlanabbá váltak,  kiegyenlítődött a játék, majd Halászék átvették a vezetést. A 3. negyedben kipontozódott Pap, helyettesei pedig pontban és labdabiztonságban sem tudták őt helyettesíteni a továbbiakban. A negyedben a csapat ledolgozta hátrányát, de a fordítás és a lelkileg fontos holtpont átlépés nem sikerült.

sopron.jpg

Sajnos vagy egy egy orbitális hiba, vagy egy demoralizáló tripla Halásztól és Pojbicstól, vagy taktikai, illetve viselkedésbeli fegyelmezetlenség miatt nem sikerült fordítani Bogatinéknak. A fiatal OSE nyomta végig, de a sok igyekezetet az erőlködés váltotta fel. A zónát átdobni nem sikerült, így a rutin a vendégek malmára hajtotta a vizet. Most talán Zsenits tűnt a legbiztosabb pontnak, de mindenki másban maradt munició. Az OSE fiataljai jól játszottak. 4 játékos dobott 10 pont felett és a küzdelemre sem lehetett panasz, viszont valami mindig hiányzott ahhoz, hogy a mérkőzés képe a hazaiak javára változzon. Legközelebb.

Kláris Zoltán: „Ezt a mérkőzést kétféleképpen lehetett volna megnyerni. Jó védekezést követően gyors átmeneti játékból, és a zóna átdobásával, illetve úgy, hogy minden játékosom 5-10 évvel idősebb, rutinosabb. Zóna ellen pontatlanok voltunk, hiszen nem volt stat, de biztos volt legalább 15 rádobással többünk. Ezt követőn kellett volna a rutin, amit csak ilyen mérkőzéseken lehet megszerezni, felkészülni sajnos nem lehet rá. Túlvállalások, lepattanó pöcizése, buta faultok és kipontozódás, taktikai fegyelmezetlenég, technikai hiba egálnál, reális önértékelés és önkritika. Borítékolható fiatal hibák, amikhez szükség van nagyon sok ilyen mérkőzésre. A zóna ellenére a vendégek 9 személyi hibája erősen véleményes, de a játékvezetők jól fújták a mérkőzést. Ma mindenkinek saját maga volt a legnagyobb ellenfele, és ez ilyen jó játékosokkal szemben nem megengedhető. A srácok mindent megtettek, a többit majd idővel megtanulják. Gratulálok a csapatomnak és az ellenfelünknek, a megérdemelt győzelemhez."

Hozzászólások