Zsíros Péter – Búcsú Oroszlánytól

4 év után távozik csapatunktól

Dátum: 2020. máj. 06.Jelenlegi keretünk legrégebbi tagjaként 2016 szeptemberében igazolt hozzánk Zsíros Péter, aki akkor a Szolnoki Olaj KK NBII-es, U20-as, majd a többszörös magyar bajnok NBI/A-s csapat keretének aktív tagjaként tette át székhelyét városunkba. Peti, vagy ahogy mindenki hívja „Zsír”, tagja volt az NBI/B-ben Hepp Kupát nyerő, feljutásért küzdő és a tavalyi évben sikeresen fel is jutó alakulatunknak, oroszlánrészt vállalva a sikerekben. Az idei évben NBI/A-s csapatunkban is jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, 22 mérkőzésből 12-n kezdőként lépett pályára. Gyönyörű hárompontosaival, lepattanóival, csupaszív játékával, szorgalmával és sokszor saját testi épségét nem kímélő labdamentéseivel hamar belopta magát szurkolóink szívébe, nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy az évek alatt csapatunk vezéregyéniségévé, igazi oroszlányivá vált.

Sajnálattal jelentjük be, hogy 4 év után a 2020/2021-es szezont visszatérve nevelőegyesületéhez, a Szolnoki Olajbányász NBI/A-s csapatának színeiben kezdi meg.

Peti az alábbi levélben búcsúzik a klubtól és a szurkolóktól:

„Elérkezett a nap, amikor búcsúznom kell tőletek, kedves oroszlányiak. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen négy feledhetetlen évet tölthettem az OSE Lions kötelékében, ahol a klub és annak vezetői, edzői, munkatársai, illetve a csapattársaim is mindent megtettek annak érdekében, hogy tiszteletbeli oroszlányinak érezhessem magam. A teltházas, feledhetetlen hangulatú meccsek és a szurkolók végtelen szeretete olyan élmények voltak, melyekről kisgyerekként én is csak álmodtam.
Amennyire fáj most a szívem a búcsúzás miatt, annyira jó érzésekkel és nagyszerű élményekkel tudok továbblépni, hiszen azért szerződtem nevelőegyesületemtől, a Szolnoki Olajtól az OSE-hoz négy évvel ezelőtt, mert segíteni akartam a klub első osztályba jutási céljait, majd idén együtt vetettük meg a lábunkat az NB I/A-ban - ott, ahol már egy év alatt is nagyszerű dolgokat éltünk meg és ahol lehetőséget kaptam arra, hogy bizonyíthassak az első osztályban is.
Most viszont egy olyan lehetőséget kaptam, amivel az egyik legnagyobb álmom teljesülhet. A szolnoki vezetők szeretnék, hogy a nevelőegyesületemet segíthessem a hazai és a nemzetközi porondon. Hazatérek Szolnokra, de szívemben örökre hely marad Oroszlánynak és az OSE-nak. Öregbítsétek tovább együtt Oroszlány város és a klub hírnevét azzal, hogy a megkezdett úton mentek tovább. Köszönök nektek minden percet, minden közös élményt, rengeteget kaptam tőletek, amiért mindig is hálás leszek!"

zsir1.jpg
zsir2.jpg
zsir3.jpg

Hozzászólások