NBI/A: Megérdemelten nyert az Alba

Alba Fehérvár - OSE Lions 97-72

Dátum: 2021. jan. 10.Alba Fehérvár - OSE Lions 97-72 (28-24, 33-8, 17-20, 19-20)


NBI/A Bajnokság, 18. forduló
Helyszín: Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Vezette: Benczur T., Török R., Boros T.

OSE: Anderson 11/6, Abell 13/3, Kucsora -, Morgan 10/3, Hayes -
Cserék: Illés 12/6, Bíró 6/6, Mucza -, Bailey 14, Anda 6, Pap-, Szabadfi-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Az utolsó mérkőzés hosszabbításos győzelme után nehéz mérkőzés várt fiainkra a bajnokság egyik top csapatának otthonában. Gondjainkat növelte, hogy Garamvölgyi nem állt rendelkezésre, valamint a korábbi sérültek (Anda, Mucza) sem végezhettek a mérkőzés előtt teljes értékű munkát.
A fehérváriak esélyeshez méltóan kezdték a derbit, hatékony, agresszív támadójátékkal indítottak. Gyorsan alakítottak ki öt pontos különbséget, de két jó triplát dobva közelített csapatunk. Ennek az időszaknak a krónikájához tartozik, hogy Hayes sérülést szenvedett a 3. percben és végleg kivált a játékból. A hazaiak jártak folyamatosan előrébb, de csapatunk nagy erőfeszítéseket téve kapaszkodott és - bár az Alba extrán dobott - nem hagyta leszakítani magát. Ebben az időszakban mindkét csapat a támadójátékot erőltette a védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után. A negyed pontokban gazdag játékot hozva négy pontos hazai előnnyel zárult (28:24).

alba_ose1.png
(fotó: Simon Erika)

A következő negyedet a Fehérvár kezdte jobban, keményítve a védekezésén, ami gyorsan tízre növelte a különbséget. Cserékkel és időkéréssel próbált ennek Sebastjan Krasovec gátat szabni, de sajnos a csapat nem tudott ebből a hullámvölgyből kilábalni. Az ellenfél mindkét oldalon határozottabban és pontosabban működött. Ennek az lett az eredménye, hogy a félidőig mindössze nyolc pontot szerezve folyamatosan nőtt az Alba javára a különbség és közel harminc pont lett közte (61:32). A harmadik negyed annyi változást hozott, hogy az alacsonyabb szerkezetre váltás kiegyenlítettebbé tette a játék képét. Ezzel annyit tudtunk elérni, hogy nem nőtt tovább a különbség. Az Alba visszaverte a felzárkózási kísérleteket és hiába nyertük egy ponttal a negyedet, maradt a nagyarányú különbség a negyed végére (78:52).

alba_ose2.png
(fotó: Simon Erika)

Az utolsó etapban is próbált csapatunk szépíteni az eredményen, ami alkalmanként nagy erőfeszítések árán sikerült is. Amikor a különbség húsz pont alá csökkent, Forray edző kért időt. A fehérváriak rendezve soraikat újra hatékonyabbá váltak és bár próbálkoztunk visszajönni még kisebb különbségre, de ez már nem sikerült. A kezdéstől hatékonyan játszó Alba magabiztosan nyerte a mérkőzést (97:72).
Az Alba a látottak alapján teljesen megérdemelten nyert, hisz az elejétől fogva esélyeshez méltó módon támadott és védekezett hazai pályán. Csapatunkon látszott, hogy nem tudott úrrá lenni a nehézségein. A kevesebb teljes értékű hadra fogható játékos állt szemben az Alba ezúttal teljes létszámú és rendkívül hatékonyan játszó keretével. A hiányzó magasemberek távollétében az Alba sokkal jobb palánk alatti teljesítményt tudott mutatni, mind a lepattanózás (35:26), mind a hatékonyság (79%:56%) terén. Az Alba sokkal inkább mutatott csapatjátékot, mint mi, hisz tízzel több gólpasszal zárt (28:18). Nincs idő keseregni, jön a Pécs elleni idegenbeli ütközet, ami szintén nem egy könnyű feladat.

Sebastjan Krasovec : „Nagyon agresszív játékkal kezdett a Fehérvár, már az első perctől kezdve, ráadásul a centerünket elveszítettük a harmadik percben sérülés miatt, és ez meghatározta, befolyásolta a játékunkat a folytatásban. Nagyon jó második negyedet produkált az Alba, és ennek köszönhetően nagyon könnyűvé vált a mérkőzés számukra. Próbáltunk visszajönni a meccsbe, főleg a második félidőben változtattunk támadásban és védekezésben, de ez nem sikerült maradéktalanul. Lehet, hogy fejben is fáradt volt a csapat, hiszen legutóbb a Szeged ellen hosszabbításban tölt el csak a csata."Hozzászólások