NBI/A: A végjátékban vesztettük el

Egis Körmend - OSE Lions 79-74

Dátum: 2020. nov. 15.Egis Körmend – OSE Lions 79-74 (23-24, 19-17, 18-14, 19-19)


NBI/A Bajnokság, 11. forduló
Helyszín: Körmend, Városi Sportcsarnok
Vezette: Földházi T., Nagy V., Goda L.

OSE: Anderson 12, Abell 16/6, Bíró 5/3, Bailey 13, Anda -. 
Csere: Illés 12/6, Kucsora -, Garamvölgyi 6, Hayes 10.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Az idegenben játszott kétszeres hosszabbításban vereséget hozó ZTE elleni meccs után újabb nehéz mérkőzés várt fiainkra Körmenden. A Egis Körmendnek jobban sikerült az utolsó meccse, hisz legutóbb hazai pályán legyőzték a Paksot.

Az elejét az OSE kezdte jobban, néhány ponttal ők jártak előrébb, szinte az egész negyed alatt. Az Egis Körmend nem engedte azonban, hogy nagyra nyíljon a különbség, hisz 4-5 pontos OSE előny volt a maximális különbség. Az első öt percben Taylort nem tudtuk semlegesíteni, így 9 pontot szerzett ebben az időszakban. Támadásaink kissé pontatlanná váltak, míg a hazaiak egyre jobban ráéreztek a jó befejezésekre. Mosely utolsó másodperces triplájával egy pontra olvadt az előny a negyed végére.

kormend_ose1.jpg

A második negyedben felváltva vezettek a csapatok. A csapatunkban ebben az időszakban Hayes palánk alatti játéka és a negyed második felében Illés pontjai adták a pluszt. A Körmend Thames és Taylor vezérletével szállította a pontokat, így most ők mehettek egy pont előnnyel az öltözőbe.
Tovább folytatódott a kiélezett küzdelem a harmadik negyedben is. Az elején a büntetőikkel tudtak pontokat szerezni a hazaiak, majd a negyed közepére kezdtek a külső dobásaik célba érni. Ebben elsősorban Ferencz jeleskedett. A hazai előny már kilenc pontra is nőtt, ám Abell és Bailey kosaraival már csak két pont maradt a körmendi előny. A negyed végét még a Körmend nyomta meg jobban, így plusz ötről várhatta az utolsó etapot.

kormend_ose2.jpg

Az utolsó negyed két magyar, Illés és Garamvölgyi találataival indult a részünkről, ami ismét döntetlenre állította az eredményt. Jött a hazaiak ifjú tehetsége Takács, aki két hármast is szerzett, ezzel újra hat lett a differencia. Csapatunk ebben a helyzetben sem adta fel, nagy küzdelemben lépésről-lépésre jöttünk fel, majd a 37. percben újra mi vezettünk (72:71). Döntetlenről kezdtük az utolsó két percet, viszont ez az időszak már nem rólunk szólt. A csapat is követett el rontásokat, hisz két eladott labdánk volt a legélesebb helyzetben, de kétes ítéletek is sújtottak bennünket. Az ezekből támadt lehetőségekből a Körmend tudott eredményesen játszani, míg csapatunk az utolsó három percben nem tudott újabb pontokat szerezni, így a végére 5 pontos hazai győzelmet könyvelhettünk el.

Alakulatunk hiába küzdött nagyot és volt győzelmi esélye is, megint vereséggel távozott idegenből. Hiába voltak alkalmanként jó egyéni teljesítmények a négy pályára lépő külfölditől és Illéstől, a kulcsszituációkban nem a mi akaratunk érvényesült.


Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a hazai csapatnak, kicsit okosabbak, rutinosabbak voltak a végén, mint mi. A lehető legrosszabbkor adtuk el kétszer is a labdát, ami gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Kaptunk két technikait is, ok nélküli idegesség miatt, aztán volt három büntető az utolsó másfél percben, aztán jött az a hármas az utolsó két percben, mi pedig nem koncentráltunk eléggé a mérkőzés végén, és a hazai csapat győzött."

Hozzászólások