NBI/A: Győzelemmel kezdtük a szezont

OSE Lions - Sopron KC h.u. 78-70

Dátum: 2020. okt. 03.OSE Lions - Sopron KC h.u. 78-70 (14-9, 13-20, 16-24, 21-11, 14-6)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Csaba, Ádám József, Nagy Viktor
Ellenőr: Bogárdi János

OSE: Anderson 8, Abell 27/9, Bailey 7, Kucsora 3, Hayes 10
Csere: Bíró O. 10/9, Garamvölgyi 12/6, Anda 1, Pap, Szabadfi, Morgan, Mucza

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Nagyon vártuk a bemutatkozást, és minden nehézség ellenére örülünk, hogy a járványügyi helyzet miatti rendkívül hosszú kényszer szünet után végre újra pályára léphettünk. Nehezen indult a mérkőzés, néhány percen át csak pár pont mutatkozott a táblán, sok dobás kimaradt, és nem igazán mentek a távoli dobások sem, ráadásul túlságosan sok támadó lepattanót hagytunk az ellenfélnek az első két negyedben. Így az első negyedben szerzett előnyünket elvesztettük. 

ose_sopron1.jpg

A 3. negyedre sikerült rendeznünk a csapatot, a védekezésünk is erősödött, és a lepattanókra is jobban tudtunk figyelni, ez volt a kulcs ahhoz, hogy a csapat rendkívüli helytállással végül behozta a 3. negyedbeli 13 pontos hátrányt. Bár a mérkőzést nem sikerült a rendes játékidőn belül befejezni, a hosszabításban egyértelműen erősebbek voltunk és végül Remy Abell vezetésével meg tudtuk nyerni a találkozót. Mindenképpen fontos győzelem a számunkra az első bajnoki mérkőzés, egyrészt mert nagyon új a csapat, 3 külföldi játékosunk is van aki még nem játszott Európában ezt megelőzően, másrészt a járványügyi helyzet miatt az egyik kulcsjátékosunk sem játszhatott. Nagyon pozitívan értékeljük, hogy a csapat erősnek bizonyult, és jelentős hátrányból is meg tudta fordítani a mérkőzést.

ose_sopron2.jpg

Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok a csapatnak, és a szurkolóinknak is, igazán nagyszerűek voltak. Hiányoztak nekünk is ebben a hosszú szünetben. Nehezen indult számunkra a mérkőzés, sokat hibáztunk, nem mentek a kinti dobásaink, odaadtunk 12 támadó lepattanót az első félidőben ami nagyon sok. A második félidőben ezt 2-re tudtuk csökkenteni, ez volt a kulcs a jobb játékhoz. A 3. negyedben néhány átlövéssel, amit nem tudtunk kellően lereagálni tettek szert jelentős, 13 pontos előnyre, de a csapat erős maradt, és be tudtuk hozni a lemaradást. A hosszabításban Remy vette vállára a csapatot és majdnem annyi pontot dobott a hosszabításban mint az 1. és 2. negyedben összesen. Nagyon örülünk a győzelemnek, különösen, hogy nem tudtunk pár héttel ezelőttig 5-5 ellen edzeni sem. Gratulálok a csapatnak, és sok szerencsét kívánok a Sopron csapatának!"

Hozzászólások