NBI/A: Nem sikerült a győzelem Pakson

Atomerőmű SE - OSE Lions 90-84

Dátum: 2020. okt. 24.Atomerőmű SE - OSE Lions 90-84 (25-20, 26-18, 20-23, 19-23,)


NBI/A bajnokság, 7. forduló
Helyszín: Paks, Atomerőmű Sportegyesület Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy P. A., dr. Mészáros B., Török R.

OSE:
Anderson 12/6, Bíró 7/3, Abell 13, Bailey 30/3, Anda -,
Csere: Hayes 11, Kucsora 5/3, Garamvölgyi 2, Morgan 4/3, Illés -,

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Annak ellenére, hogy Lóránt, Baker, Kovács, Kis és Pupp nélkül szerepelt az ASE, mindenki tisztában volt azzal, hogy a paksi csarnokban rendkívül nehéz ütközet várt csapatunkra. A hiányzók ellenére is az ország egyik legerősebb alakulata várt bennünket a kezdésnél, hisz három kiváló légiós, egy magyar válogatott alapember(Eilingsfeld) és egy ifjú szupersztár(Valero-Bodon) alkotta kezdő ötössel néztünk szembe. Ennek megfelelően zajlottak az első percek. A Paks még nem mutatott hatékony támadójátékot, míg a mi fiaink ebben a szakaszban kicsit lépéselőnyben tudtak maradni. A Paks a negyed fele után kezdett belejönni, agresszív támadásokkal sok büntetőt harcoltak ki és lassan növekedni kezdett a különbség a javukra.

pask_ose1.jpg

A második negyedben a védekezésünk még tovább keményedett, így a félidőre kétszámjegyű különbséggel tudtak már vezetni. Az előbb említett agresszív támadójátékot bizonyítja, hogy 19 alkalommal dobhattak büntetőt az első félidőben. Az ellenfélnél Jackson egymaga 16 pontot dobott eddig, de szépen elosztották a pontokat a pályára lépők között. Az OSE elsősorban a légiósai pontjaira támaszkodott, de nem voltak egyenletesen jó teljesítmények. Bailey, Anderson és Hayes villantak meg időnként a szünetig. A képlet a második félidőben is hasonló maradt. Az ASE jól használta ki a csapatunk védekezésbeli puhaságát, míg támadásban sem nyújtottunk hatékony teljesítményt. Egyéni vállalásokból tudtunk látótávolságon belül maradni a harmadik negyed végére. Az utolsó etapban is jelentős erőket mozgósítottunk a mérkőzés szorossá tételéhez, de amikor felcsillant a remény arra, hogy esetleg esélyünk legyen a fordításra bosszantó hibákat vétettünk. Az ASE tulajdonképpen az elejét leszámítva végig vezetni tudott, egyben a helyzethez jobban alkalmazkodva szerzett győzelmet, ami nagyon értékesnek mondható jelen helyzetükben.

paks_ose2.jpg

Néhány jó egyéni teljesítményt feljegyezhettünk a támadójátékunkban (elsősorban a 30 pontot dobó Bailey, de jó számokat produkált Hayes, Anderson és Abell is). Extrát nyújtottunk a támadólepattanók terén (20), ami hatékony fegyverünk lehet a későbbiekben. Sajnos a külső dobásaink (6/34-es triplamutató) hatékonysága messze volt az elvárttól, ettől függetlenül elsősorban a védekezésben elkövetett hibák okozták a vereséget.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálunk a Paksnak, alapvetően a védekezésünkkel volt baj, illetve nem sikerült teljesen azt játszani, amit előzőleg elterveztünk. A lepattanókban kimagaslóan jók voltunk, és a végére sikerült közelebb kerülnünk, de talán már kicsit késő volt a fordításhoz."

Hozzászólások