NBI/A: Kiélezett küzdelemben maradtunk alul Pakson

NBI/A: Atomerőmű SE - OSE Lions 89-85

Dátum: 2019. nov. 16.Atomerőmű SE – OSE Lions 89-85 (26-18, 25-26, 20-24, 18-17)NBI/A Bajnokság, 8. forduló
Helyszín: ASE Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér D., Ádám J., Frányó P. (Balogh L.)

OSE: Abell 17/9, Illés 5/3, Zsiros -, Rizvic 26/3, Bozovic 11
Csere: Washington 7/3, Garamvölgyi 2, Demeter 2, Hayes 15., Anda-, Kucsora-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Úgy próbált csapatunk felkészülni a mérkőzésre, hogy esélyt teremtsen arra, hogy esetleg meglepetést okozzon. A mérkőzés kezdetekor sajnos ez nem látszott a játékunkon, nagyon félénken és egyszerű hibákat vétve indítottunk. Nem jól reagáltuk le az ellenfél betöréseit, rosszul szedtük a lepattanókat, így a hazaiak tetemes előnyre tettek szert a mérkőzés ezen szakaszában már. A folytatásban vezetőedzőnk cserékkel próbálta frissíteni a csapatot, amely javulást eredményezett játékunkban, így a második etapot sikerült megnyernünk. 

ase_ose1.jpg

51-44-es állásnál mehettek a felek a félidei szünetre. A második és harmadik negyed javuló játékán már látszott, hogy amennyiben képesek vagyunk koncentráltan játszani, az előre megbeszélt dolgokat teljesíteni, akkor lehet esélyünk a végjátékban is. Bár voltak hibák a félidő után is, mindig voltak jó egyéni vállalások, amelyekkel tovább tudtuk csökkenteni a különbséget, így a záró játékrész 71-68-as állásnál kezdődött. Tovább folytattuk a zárkózást, 74-74-es állásnál egalizáltuk az eredményt, azonban eladott labdák, rossz döntések és kétes ítéletek miatt a végjátékban nem sikerült a győzelmet megszereznünk. Csapatunk a végletekig küzdött, nem adta fel, és még ha nem is sikerült mindent a tervek szerint megvalósítania, egy top 4-be tartozó csapat otthonában ez mindenképpen szép teljesítmény volt. Köszönjük Szurkolóinknak, hogy ismét hazai pályát teremtettek számunkra idegenben is!

ase_ose2.jpg

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a Paksnak. Gyengén kezdtünk és könnyű kosarakat kaptunk. Mínusz 15-ről jöttünk vissza, nagy energiákat mozgósítottunk és a végén sikerült egálra hozni a találkozót. Ekkor kihagytunk pár büntetőt, sok eladott labdánk is volt és nem sikerült végig vinni a támadásainkat. Nincs egy rossz szavam sem, nincs vége a bajnokságnak, megyünk tovább."

Hozzászólások