NBI/A: Drámai csatában, hosszabbítás után maradtunk alul

OSE Lions - Alba Fehérvár h.u. 99-102

Dátum: 2019. dec. 07.OSE Lions – Alba Fehérvár, h.u. 99-102 (26-19, 19-25, 15-34, 29-11, 10-13)


NBI/A Bajnokság, 12. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1312 néző)
Játékvezetők: Praksch P., Minár L., Kulcsár T. (dr. Páli K.)

OSE: Washington 18/3, Abell 24/9, Zsiros 3/3, Rizvic 11/3, Hayes 14. 
Csere: Illés 10/3, Anda 4, Mohácsi 10/6, Garamvölgyi 5., Kucsora-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Jó sorozatban lévő két csapat állt egymással szemben a mérkőzés napján. Teltház előtt, nagyon erős szurkolói támogatás mellett kezdhette meg csapatunk a találkozót. Sajnos alakulatunk két játékosát kénytelen volt nélkülözni, Bozovic sérülés, Demeter pedig betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Egész héten arra készültünk, hogy miként próbáljuk az Alba nagyon hatékony támadójátékát visszaszorítani, emellett pedig kerestük azokat a lehetőségeket, amivel a támadásainkban eredményesek tudunk lenni. Az első negyedben ezeket nagyon szépen meg is tudtuk valósítani, hiszen 10 pont feletti különbséget is ki tudtunk alakítani a negyed folyamán.

ose_alba1.jpg

A második etap is hasonlóan zajlott, szépen kialakítottuk a helyzeteinket, azonban itt már nem sikerültek a befejezések olyan hatékonysággal. Magára talált a fehérvári alakulat, aki ebben a játékrészben már szigorított védekezésén. Megmutatták, hogy mind a palánk alatt, mind pedig távolról nagyon veszélyesek. Ebben a játékrészben lepattanózásban felülmúltak bennünket a vendégek, az amúgy is megfogyatkozott csapatunknak ebben az időszakban Abell-t is nélkülöznie kellett, akinek az orrát érte egy ütés. A félidő után úgy tűnt, hogy lábra kap csapatunk és tovább tudjuk növelni az előnyünket, azonban az Alba emelte a támadásai hatékonyságát és az is meglátszott a játékunkon, amikor az egyetlen, a palánk alatti munka nagyrészét elvégző Hayes-t kénytelenek voltunk pihentetni. A negyed végére szépen fokozatosan meglépett a vendég csapat, 18 pontos fehérvári előnnyel kezdhették a felek a negyedik negyedet. A mérkőzés ezen szakaszában nem sok esélyt lehetett jósolni a szoros végjátékra, azonban ekkor megmutatta alakulatunk, hogy miért is tudott meglepetés győzelmeket szerezni eddig, illetve miért is tart ott a tabellán ahol, hiszen a nagy hátrányból 4 pontos előnyt tudtunk kialakítani. 

ose_alba2.jpg

Taktikusabb játékkal elkerülhető lett volna, hogy az Alba véleményes bírói döntésekkel hosszabbításra mentse a mérkőzést. A hosszabbításban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó másodpercekben is volt lehetőségünk a kiegyenlítésre, de sajnos a síp néma maradt, így hatalmas küzdelem után alul maradtunk. Köszönjük Szurkolóinknak, hogy kitartottak végig, nem hagyták lankadni a csapatot. Megmutattuk, hogy mitől is Oroszlány Oroszlány, a nézőtéren és a pályán is egyaránt.

Sebastjan Krasovec : „Először is gratulálok az Albának! A harmadik negyedben teljesen leblokkoltunk, aminek 19 pontos hátrány lett az eredménye. Az utolsó negyedben visszakapaszkodtunk, a győzelem a kezünkben volt. 5 másodperccel a vége előtt kaptunk egy faultot. A cél az volt, hogy a kevés időt kihasználva a lepattanó után ne hagyjuk dobni őket, de ebből végül ők dobhattak 3 büntetőt. Kiábrándító volt, hogy hosszabbításra került a sor, főleg, hogy gyakorlatilag 6 játékos maradt bevethető. De ez a kosárlabda. Három fontos mérkőzésünk jön most, össze kell szedni magunkat és remélhetőleg a sérültjeink visszatérésével vissza tudunk térni a győzelmekhez.”

Hozzászólások