NBI/A: LEGYŐZTÜK A BAJNOKOT!

OSE Lions - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-84

Dátum: 2020. febr. 01.OSE Lions - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 87-84 (27-23, 23-22, 17-13, 20-26)


NBI/A Bajnokság, 18. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1407 néző)
Játékvezetők: Papp P., Dr. Mészáros B., Fodor A. (Dr. Gincsai J.)

OSE: Zsíros 5/3, Abell 21/9, Washington 22/6, Rizvic 6, Bozovic 12 
Csere: Kucsora -, Hayes 12, Mohácsi 3/3, Garamvölgyi 6, Illés -, Anda-, Demeter-.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

A mérkőzés a tragikus körülmények között elhunyt Kobe Bryant és a baleset többi áldozatára való megemlékezéssel indult. Pikáns csatára lehetett számítani a mérkőzés előtti esélylatolgatások alapján annak ellenére, hogy a tavalyi bajnok és az újonc találkozott egymással. Csapatunk próbált meglepetést okozni. Egyrészt tudtuk, hogy rengeteg mérkőzést játszik a Falco, így fáradtak lehetnek, másrészt volt mit kijavítani az elmúlt fordulók vereségei után. Ennek tükrében nagyon hatékonyan és határozottan kezdtük a mérkőzést. Mind a belső, mind a külső posztokon eredményesen támadtunk, jól mozgattuk a labdát és üres helyzeteket alakítottunk ki, így előnnyel zártuk az első negyedet.

ose_falco2.jpg

A folytatásban már éledezni kezdett a vendég együttes, kezdtek feljönni és meg is fordították az eredményt. Egy időkérés kellett részünkről ahhoz, hogy ezt a hullámvölgyet kiküszöböljük és az első félidőt 5 pontos előnnyel zártuk. A második félidőt hasonlóan sikerült folytatni, mint az elsőt. Hatékony támadójátékkal jöttünk ki a harmadik negyedre is, sőt, a védekezésen is tudtunk szigorítani, így 10 pont fölé is kúszott az előnyünk. Hullámzó volt a játék képe mindkét csapatnál, ez az eredményben is megmutatkozott. Volt, hogy közelebb férkőzött a vendégcsapat, de ezeket a felzárkózási kísérleteket vissza tudtuk ekkor még verni.

ose_falco1.jpg

Megnyugtató előnnyel (9 pont) indulhattunk neki az utolsó játékrésznek, viszont látszott, hogy a Falco bekeményített, nem adta fel a mérkőzést és nagyon gyorsan lecsökkentették 5 pontra a különbséget. Az utolsó 3-4 perc csapatunk és Perl párviadaláról szólt. Nálunk ez idő alatt többen is megterhelték a vendég hálót, náluk viszont egyedül Perl tartotta az eredményt. 8 másodperccel a vége előtt büntetőből egyenlített is a Falco, ami után egy rendkívüli, dudaszó pillanatában elengedett Eric Washington hármas végképp lezárta a küzdelmet. Frenetikus volt a hangulat a lefújás pillanatában, de az egész mérkőzést nézve is kiemelkedő hangulat uralkodott a találkozón, ami a két tábort dicséri.

ose_falco3.jpg

Igazi kosárünnepnek lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak erre a mérkőzésre. Extra élmény volt ez játékosnak, szurkolónak egyaránt. Ez a győzelem kicsit visszaadott azokból a találkozókból, amit hazai pályán szoros küzdelemben nem tudtunk megnyerni. Jön a következő feladat, jövő héten a Sopron ellen.

Sebastjan Krasovec :„Először is gratulálok a csapatomnak és külön Ericnek ezért az utolsó dobásért, na és persze szurkolóknak, mindkét csapat részéről. Fenomenális hangulat volt a meccsen, mindig hihetetlen élmény a csarnokban lenni. Ez a győzelem számunkra nagyon fontos volt. Nem számítottunk erre a győzelemre egy ilyen rossz széria után, amiben voltunk. Kihasználtuk azt, hogy nagyon sok mérkőzést játszanak ebben a szezonban, az előző hetekben a továbbjutásért küzdöttek a BL-ben, főleg mentálisan nagyon fáradtak lehetnek. Mi is várjuk a szünetet és csak fele annyi meccsünk van, mint nekik, így csak képzelhetem milyen fáradtak. Messze álljon tőlünk, hogy azt mondjuk jobb csapat vagyunk nálunk, ez egy 1 labdás meccs volt, amiből mi jöttünk ki jobban. Nagy győzelem nekünk, de ahogyan Eric is mondta, sokat kell dolgoznunk, fontos találkozónk lesz jövő héten."

Hozzászólások