NBI/A: Javulnunk kell a folytatásban

Naturtex-SZTE-Szedeák - OSE Lions 91-84

Dátum: 2020. okt. 27.Naturtex-SZTE-Szedeák - OSE Lions 91-84 (31-20, 21-24, 18-21, 21-19)


NBI/A bajnokság, 2. forduló
Helyszín: Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Ádám J., Söjtöry T., Balogh Gy.

OSE: Anderson 19/3, Bíró 4, Abell 20/3, Bailey 8, Anda 2.
Csere: Hayes 12, Kucsora 9/3, Garamvölgyi 6, Morgan 4, Illés -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

A szombati paksi mérkőzés után újabb idegenbeli mérkőzés várt fiainkra Szegeden. A vendéglátók kiváló mérleggel álltak az összecsapás előtt, hiszen a Falco ellen idegenben elvesztett hosszabbításos mérkőzés kivételével a négy lejátszott meccsen értékes győzelmeket szereztek, ami alaphelyzetben őket tette a mérkőzés esélyeseivé hazai pályán. Csapatunk szeretett volna javítani a paksi vereség után, ezért számunkra is komoly téttel bírt a találkozó. Sajnos a feldobás után azonnal a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást, hisz egy 23-9-es rohanással indítottak, amiből első negyed végére kétszámjegyű előny kerekedett. A másodikban is hasonlónak tűnt a folytatás, ami azt eredményezte, hogy 20 pont közelire nőtt a különbség (38-20).

szeged_ose1.jpg

Eddig az időszakig alig hibázott dobást a Szedeák és kiváló egyéni teljesítményeket is fel tudtak mutatni, elsősorban légiósaik révén. A negyed második felében aztán megemberelte magát az addig csak küszködő csapatunk és eredményesebben kezdtünk kosarazni. Ennek annyi hozadéka lett, hogy a nagyszünetre szoros, alig nyolcpontos maradt a szegedi előny. A hazaiaknál fellépő hullámvölgyet jól kihasználva, egyre közelebb kerültünk ellenfelünkhöz. Ebben az időszakban mindkét oldalon feljavult a teljesítményünk, így a különbséget egyetlen pontra csökkentettük. Amikor viszont úgy tűnt lehetőség van a fordításra, elhibáztuk a kínálkozó lehetőségeket, ellenfelünk úrrá tudott lenni a helyzeten és a negyed végére újra hét pontos előnnyel zártak. Az OSE játékosai nem adták fel a felzárkózás lehetőségét, derekasan küzdöttek, de amikor kellett az ellenfél talált egy Govenst, aki három triplát dobott a legkritikusabb helyzetben, ami egyre nehezebb kilátásokat teremtett számunkra. Bármennyire is szerettünk volna közelebb kerülni a végéig, már kézben tudta tartani a Szeged a mérkőzést.

szeged_ose2.jpg

Sikerüket elsősorban kiváló támadójátékuknak köszönhetik (56% mezőnyből, 40% triplából). Az egyéni teljesítmények terén mind a négy légiósuk kiválót teljesített, de a pályára kerülő magyarjaik is jól látták el a szerepüket.
Csapatunknál megint a védekezés rontotta el az összképet, a kapott pontok túl magas száma is ezt mutatja. Dicséretes az, hogy a rossz első másfél negyed után sikerült felcsillantani a reményt, de idegenben túl nehéz feladatot jelentett a fordítás ekkora hátrányból. Hiába volt néhány egész jó egyéni teljesítmény a támadójátékunkban, a védekezésben elkövetett hibákat nem lehetett ezzel kompenzálni.

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a Szegednek! Az elején elengedtük az ellenfelünket, onnan pedig bár próbáltunk, de nem tudtunk visszajönni. A Szedeákban játszik a liga egyik legjobb játékosa, Govens, aki sokadik virágzását éli. Ahogy Pakson, úgy most is túl sok támadólepattanót engedtünk az ellenfelünknek, aki 26 büntetőt is dobhatott, mi csak 13-at, egyértelműen keményebbnek kell lennünk a folytatásban. Új csapattal dolgozom, egyelőre keressük mindenkinek a megfelelő helyét, ki hol tudna a legtöbbet segíteni a csapatnak. A lényeg viszont ebben a helyzetben, hogy van kosárlabda és meccseket játszhatunk, de javulnunk kell a folytatásban.”

Hozzászólások