NBI/A: Szoros küzdelemben maradtunk alul

OSE Lions - Kaposvári KK 78-85

Dátum: 2019. okt. 19.OSE Lions - Kaposvári KK 78-85 (30-23, 12-23, 15-22, 21-17)


NBI/A Bajnokság, 4. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1027 néző)
Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Balog György Attila, Vida József (Fekete László)

OSE: Abell 33/12, Illés 3/3, Mohácsi 8/6, Zsiros -, Bozovic 9 
Csere: Rizvic 18/6, Washington 3/3, Garamvölgyi 2, Anda -, Demeter 2, Nshimba -, Kucsora -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Mindkét csapat számára komoly téttel bírt a szombati találkozó, hiszen a Kaposvár nem nyert még mérkőzést a bajnokságban, csapatunk pedig a zalaegerszegi győzelem után bizakodva állt a hazai mérkőzéshez. Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés alakulatunk számára. 

ose_kaposvar1.jpg
(Fotó: Hoffartné Kati)

Az első negyedben jól dolgoztunk támadásban, jó százalékkal sikerült helyzeteinket értékesíteni mind betörésekből mind pedig külső dobásokból. A második etapban úgy látszott, hogy folytatni tudjuk az előnyünk növelését a hatékony támadójátékunkkal, azonban a negyed közepén megtorpantunk, nem tudtuk a helyzeteinket értékesíteni, rossz vállalásokat választottunk és felpuhult a védekezésünk. 

ose_kaposvar2.jpg
(Fotó: Hoffartné Kati)

A játékunk ebben a periódusban több körülmény miatt is bizonytalanná vált, fokozatosan feljöttek vendégeink és megfordították a félidőre a mérkőzést. A harmadik negyedet puhán kezdtük, nem volt jó a belső védekezésünk, és a támadásainkban is rossz befejezéseket erőltettünk. Gyors időkéréssel próbáltuk rendezni sorainkat, azonban az 5-10 pontos differencián nem tudtunk változtatni. A befejező játékrész elején felcsillant a remény csapatunk számára, ugyanis vissza tudtunk jönni 4 pontos különbségre, de a Kaposvár jól használta ki a lehetőségeit, így győzni tudott végül. Összességében csapatunk nagyot küzdött, annak ellenére, hogy nem játszott jól. A mai estén inkább az egyéni teljesítmények domináltak, mintsem a csapatjáték.

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a vendégeknek! Megnyerték az első mérkőzésüket, ahogyan már a mérkőzés előtt mondtam, nagyon jó csapatuk van, kihasználták a gyengeségeinket, így megérdemelték a győzelmet. Jól kezdtünk, de aztán hamar összejöttek a faultjaink, így sok pontot szerezhettek a büntetővonalról, ezt kihasználva gyakorlatilag megbénították a védelmünket. Támadásban sok hibát vétettünk, puhák voltunk és ez eredményezte vesztünket. Ez a második hazai vereségünk, össze kell szedni magunkat, mert szurkolóink többet érdemelnek.”


Hozzászólások