NBI/A: MEGVAN A MÁSODIK HAZAI GYŐZELMÜNK

OSE Lions - PVSK-VEOLIA 91-69

Dátum: 2019. nov. 23.OSE Lions - PVSK-VEOLIA 91-69 (21-18, 24-17, 27-22, 19-12)


NBI/A Bajnokság, 9. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1401 néző)
Játékvezetők: Benczur T., dr. Mészáros B., Györfy R. (Bodrogváry I.)

OSE: Demeter -, Abell 15/9, Garamvölgyi 4, Rizvic 6/3, Bozovic 21. 
Cserék: Illés 14/12, Mohácsi 5, Hayes 16, Zsíros 10/6, Kucsora -, Anda -.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

A tavalyi bronzérmes látogatott hozzánk a bajnokság 9. fordulójában. Mivel tudtuk, hogy ellenfelünk a nemzetközi szereplés miatt heti 2 mérkőzést játszik, így tudatosan tudtunk arra készülni, hogy a sorozatterhelés miatt kevésbé lesznek frissek. Emellett szerkezetileg is változtatásokat kellett eszközölniük a játékukban, ugyanis az ötös poszton játszó Aiken sérülés miatt nem tudott pályára lépni. Csapatunk legfőképpen ezen tényezők mellett végezte a felkészülését a héten, melynek eredményeképpen a találkozó kezdetén a támadó oldalon nem volt probléma, azonban védekezésben sok hibát vétettünk, ugyanis nem tudtuk kellőképpen lereagálni a szerkezetbeli változtatásukat.
ose_pvsk1.jpg

A Pécs ennek eredményeképpen másfél szoros negyedet tudott produkálni, a második negyed végére már mind a támadásunk, mind pedig a védekezésünk a helyére állt, így 10 pontos előnnyel mehettünk a szünetre. Harcosan kezdtük a második félidőt, lépésről-lépésre tudtuk növelni az előnyünket. Egyre inkább megtaláltuk azokat az ötösöket, akik hatékonyan tudnak támadni és védekezni is. Az előnyünk szép lassan elérte a 20 pont körüli differenciát, végig kézben tartva a mérkőzés sikerült megszereznünk a második hazai győzelmünket. Fontos kiemelni, hogy csapatunk ezen a mérkőzésen is nagyon sok lábon állt, hiszen 5 ember dobott 10 pont felett és 8 játékosunk szerzett pontot a mérkőzésen. Magabiztosan tudtunk nyerni egy számunkra nagyon fontos mérkőzésen, tovább tart a jó szériánk, kiszolgálva a lelkes és hangos szurkolótáborunkat.

ose_pvsk2.jpg
Sebastjan Krasovec: „Először is gratulálok a játékosaimnak. Ahogyan Milivoje is mondta, nagyszerű győzelem ez számunkra. Kihasználtuk azt, hogy az ellenfelünk fáradt, kemény mérkőzést kellett játszaniuk a héten, ami nem lehet könnyű. A különbség nem a valóságot tükrözi, nincs 20 pont a két csapat között. A múlt heti szoros vereség után egy remek eredmény ez a győzelem számunkra. Megyünk tovább, Eric egy kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de a következő hétvége szabad, szóval jól fel tudunk készülni a következő mérkőzésünkre, amely szintén hazai pályán, az Alba ellen lesz.”

Hozzászólások