NBI/A: Kettős győzelem a rangadón

OSE Lions - Sopron KC 91-75

Dátum: 2020. febr. 08.OSE Lions - Sopron KC 91-75 (24-22, 18-23, 20-17, 29-13)


NBI/A bajnokság, 19. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1455 néző)
Játékvezetők: Földházi T., Tóth C., Balog Gy. (Fekete L.)

OSE: Washington 26/12, Abell 14/6, Zsíros -, Rizvic 17/9, Bozovic 16. 
Csere: Illés 7/3, Kucsora -, Mohácsi 2, Demeter -, Garamvölgyi 3/3, Hayes 6, Anda -.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Két, az előző fordulóban győzelemmel záró csapat ütközete volt a tegnapi. Csapatunk célja az volt, hogy a soproni idegenbeli sikert megvédje és itthon is győzni tudjon, a vendég alakulat pedig bizakodóan állhatott a találkozóhoz, ugyanis jó sorozatból érkeztek. Ennek fényében egy kifejezetten jó mérkőzésre volt kilátás. Kiegyenlítetten indult a mérkőzés. A kezdeti izgalmakból csapatunknak sikerült hamarabb megnyugodni, el tudtunk lépni néhány ponttal, amit aztán a Sopron szépen lassan le is faragott a negyed végére. A második etap kezdése jól sikerült ellenfelünknek, ráéreztek arra, hogyan tudnak hatékonyak lenni ellenünk. Thompson és Kinney révén át is vették a vezetést, így időkéréssel kellett megszakítanunk a játékot.

ose_sopron1.jpg

Próbáltuk rendezni ezután sorainkat, azonban ez a rövidzárlat a második játékrészben azt eredményezte, hogy 3 pontos hátránnyal mehettünk a félidőre (42-45). Nem volt bíztató a folytatásra nézve az, hogy nagyon sok pontot kaptunk a két negyed alatt, sok eladott labdánk volt, amiből könnyű kosarakat szerzett a soproni alakulat. A harmadik etap is hasonlóan folytatódott, olykor meg tudott lépni a Sopron, de mindig visszakapaszkodtunk és döntetlen állásról kezdhettek neki a felek a záró 10 percnek (62-62). Az utolsó negyedre látszott, hogy erőnlétben szépen lassan esik vissza ellenfelünk, csapatunk pedig tudta tartani a saját ritmusát, amiből az következett, hogy rövid időn belül át tudtuk venni a vezetést és 7 pontos előnyt sikerült kialakítani. Hiába volt a vendég időkérés, ebből nem tudtak visszarendeződni. Ennek létrejöttéhez legfőképp Washington extrája kellett, aki 3 hárompontosa mellett kiváló passzaival is támogatta a csapatot. Az utolsó 3-4 percre már nem sok kérdés maradt, biztosan tartottuk az előnyt, megnyerve ezt a számunkra nagyon fontos mérkőzést.

ose_sopron2.jpg

Kiemelendő, hogy egy nagyon nehéz ellenfelet sikerült legyőznünk, kemény küzdelemben. Nem csak felnőtt csapatunk, de U20-as fiataljaink is diadalmaskodtak 89-70-re, így kettős győzelmet ünnepelhetett a kilátogató publikum. Köszönjük szurkolóinknak, hogy a nehezebb időszakokban is buzdították a csapatot. Egy hónap szünet következik. Próbáljuk innen folytatni márciusban, hiszen egy idegenbeli túrával kezdünk, a Szolnokhoz látogatunk.

Sebastjan Krasovec : „Ahogyan előzetesen is készültünk, egy nagyon kemény mérkőzés volt. A Sopron az utolsó 8 meccséből 6-ot megnyert, jó sorozatuk volt. Ők egy olyan csapat, aki ellen nagyon nehéz játszani. Szoros mérkőzés volt az első három negyedben, majd az utolsó játékrészben néhány változatást eszközöltünk a védekezésben és néhány tiszta hármast is értékesítettünk. Ezzel a változtatással meg tudtunk lépni. A mérkőzés elején problémáink voltak az eladott labdákkal, ami után sok könnyű kosarat kaptunk. Nagyon hullámzó volt a mérkőzés, de a fantasztikus szurkolóink támogatásával sikerült ezt a fontos győzelmet megszereznünk. Egy hónap szünet jön, fel kell tölteni az elemeket, mert a folytatásban heti két mérkőzés jön, nem lesz sok idő edzeni sem."


Hozzászólások