NBI/A: GYŐZTÜNK A SZOLNOK ELLEN

OSE Lions - Szolnoki Olajbányász 77-64

Dátum: 2019. nov. 08.OSE Lions - Szolnoki Olajbányász KK 77-64 (28-8, 20-18, 16-22, 13-16)


NBI/A Bajnokság, 7. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (1322 néző)
Játékvezetők: Papp P., Csabai-Kaskötő B., Farkas G. (Gorka Sz.)

OSE: Zsiros 9/9, Abell 8/3, Illés 8, Rizvic 14, Bozovic 15 
Csere: Garamvölgyi 3, Hayes 10, Washington 10/3, Demeter -, Mohácsi -, Kucsora-, Anda-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Egy nagyon régóta várt eseménynek lehettek részesei a kilátogató szurkolók a bajnokság 7. fordulójában. Egyrészt a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetítette, amely egy új dolog volt a csapat életében, másrészt vendégünk az elmúlt évtizedek meghatározó top csapata, a Szolnok volt. Két idegenbeli sikerünk után célunk az első hazai győzelem megszerzése volt, ennek szellemében készültünk a találkozóra.

Minden igényt kielégítően, két új játékosunkat is harcba küldve kezdte csapatunk az első negyedet. Alig hibáztunk dobásokat, szépen járattuk a labdát, a legjobb helyzeteket találtuk meg és emellett extrán védekeztünk, hiszen csak 8 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek. A jó kezdés meghatározta a mérkőzés további alakulását is. A második negyed elején még tovább tudtuk fokozni a tempót, azonban a negyed vége felé kezdett éledezni a Szolnok is. 

ose_szolnok1.jpg

Ekkor a másik bányász csapat is megmutatta, hogy nagyon jó egyéni képességekkel rendelkező játékosaik vannak, akik fel-felvillantak. A harmadik negyedben csapatunk célja az addig kialakított, magabiztos különbség megőrzése volt. Annak ellenére, hogy az utolsó két negyedet elveszítettük, nem forgott veszélyben a győzelmünk, nem engedtük a lélektani 10 pontos különbség alá vendégeinket, így ezzel csapatunk már hazai pályán is megszerezte első győzelmét az élvonalban. Kétséget kizáróan történelmi sikernek lehettek szemtanúi a kilátogatók és a TV nézők, amelyet csapatunk minden oroszlányi kosárlabda barátnak ajánl. 

ose_szolnok2.jpg
Sebastjan Krasovec: „Ahogyan mindenki említette fenomenálisan kezdtünk az első negyedben. Az energia, a szurkolók…minden a mi oldalunkon volt. Mindent megtettünk, a szezon során messze a legjobb negyedünk volt. Nagyon örülünk a győzelemnek, de még mindig sok tennivalónk van. A két új játékosunk még csak 1-2 hete van itt, így őket még be kell illeszteni a csapat játékába. Nagy siker ez számunkra, de nem szabad megállnunk, tovább kell dolgoznunk, hogy minél több győzelmet szerezzünk."
Hozzászólások