NBI/A: MEGVAN A MÁSODIK GYŐZELMÜNK

Sopron KC - OSE Lions 61-82

Dátum: 2019. nov. 02.Sopron KC - OSE Lions 61-82 (15-18, 16-27, 21-20, 9-17)NBI/A Bajnokság, 6. forduló
Helyszín: Sopron, Novomatic Aréna
Játékvezetők: Földházi Tamás Péter, Török Róbert, Goda László (Bodrogváry Iván József)

OSE: Illés 16/6, Abell 12, Zsíros 3/3, Rizvic 19/6, Bozovic 16 
Csere: Washington 5, Demeter -, Mohácsi 9/9, Garamvölgyi -, Hayes 2, Kucsora -, Anda -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Az előzményeket tekintve úgy tűnt, hogy egy olyan ellenféllel fogunk játszani -a meccseiket elemezve- akik ellen lehet reális esélyünk. Nagyon alaposan felkészültünk a Sopronból, csakúgy a csapatjátékaikra, mint az egyéni képességeikre. A mérkőzés nagyon jól indult alakulatunk számára, hiszen a feldobást követően magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, 6-8 pontos előnyt kiépítve ezzel.

sopron_ose1.jpg
(Fotó: Wölfinger Béla)

Jó csapatteljesítménnyel és jó egyéni vállalásokkal játszottunk a mérkőzés ezen szakaszában, azonban a negyed végi megtorpanás felhozta ellenfelünket. A második etapban egyre inkább tökéletesedett a játékunk. Amellett, hogy kulcsembereiket kikapcsolva jól védekezett csapatunk, türelmesen támadva, a legjobb megoldásokat választva vezettük támadásainkat. Ennek eredményeképpen 14 pontos különbséggel mehettünk a félidőre. A harmadik negyedben látszott, hogy a hazaiak megpróbálják a tartalékaikat mozgósítani az egyenlítés érdekében, azonban főleg a jó egyéni vállalásoknak köszönhetően csapatunk 12 pontnál közelebb nem engedte ezt. 

sopron_ose2.jpg
(Fotó: Wölfinger Béla)

Az utolsó negyed megmutatta azt, hogy miért is érdemelte meg csapatunk ezen az estén a győzelmet. Kiváló védekezéssel mindössze 9 pontot engedélyeztünk a soproniaknak, taktikusan játszva magabiztosan nyertük a mérkőzést. Köszönet a csapatnak, köszönet a felkészítőknek és a szurkolóknak, hogy ez sikerült!

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak, nagy győzelem volt! Köszönöm a szurkolóinknak is, hogy minden mérkőzésre elkísérnek minket, annak ellenére, hogy a hazai mérkőzéseinket elveszítettük eddig. Nagyon örülünk, hogy vannak nekünk. Jól védekeztünk, bár támadólepattanókban felülmúltak minket. Összességében jó mérkőzést játszottunk."

Hozzászólások