NBI/A: Megvan a második győzelmünk

OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-74

Dátum: 2020. nov. 09.OSE Lions – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 82-74 (18-15, 17-12, 28-25, 19-22)


NBI/A Bajnokság, 10. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Vezette.: Benczur T., Tóth C., Minár L.

OSE: Anderson 5/3, Abell 17/12, Bíró 14/6, Bailey 10, Anda -. 
Csere: Kucsora 3/3, Morgan 2, Illés 9/3, Garamvölgyi 6, Hayes 16

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Az egy győzelemmel álló hazai csapat azt a KTE-t fogadta a televízió nyilvánossága előtt, amely eddig két győzelmet szerzett az eddig lejátszott mérkőzései során. A végre újra hazai pályán szereplő csapatunkat kiváló hangulat fogadta úgy is, hogy a korlátozások miatt lényegesen kevesebben lehettek a csarnokunkban.
Az első percekben jobban kezdett a Kecskemét, elsősorban Karahodzsics belső játékát tudták használni a palánk alatt, az első hat kecskeméti pont az ő nevéhez fűződik. Erre csak Abell tudott triplával válaszolni, majd 3-6-nál percekig befagyott az eredmény. A hazai edző cserékkel próbált ezen változtatni, amivel meg is változott a játék képe és sikeres támadások után fordított az OSE. Ezután felváltva vezettek a csapatok, végül a jól játszó Illés közelijével 18-15-el zárult az első negyed.

ose_kte1.jpg

Jól kezdett a második negyedben az OSE és most már tartósan előnyben tudott maradni 6-8 pontos különbséggel. Tovább robogott a hazai csapat, ami gyors támadásokból szerzett kosarakat eredményezett és tíz fölé növelte az előnyt. Erre a kecskeméti edző időkéréssel próbált válaszolni, ami ideiglenesen megállította a hazaiakat, de a komolyabb felzárkózáshoz nem volt meg az esély. A hazaiak 35-27-el vonulhattak öltözőbe a félidőben. Hiába kezdett Djeraszimovics hármasával a KTE a második félidőben, azonnal volt hazai válasz, ami visszaállította a tízpontos vezetést. Küzdelmes volt a folytatás, hullámzóan játszottak a felek, amiből a Kecskemét jött ki jobban, hisz lépésről-lépésre közelítve 2 pontra zárkóztak. Ebben a helyzetben is higgadt maradt a csapat, fontos hazai triplákat szerezve tartották a vezetést. A negyed végén kihasználva az ellenfél rontásait Bíró két kosarával tizenegyre növekedett a különbség, az OSE 63-52-vel várhatta a záró felvonást.

ose_kte2.jpg

Az utolsó negyedben még tovább keményített védekezésén a hazai alakulat és az így szerzett labdákból dobott pontokkal rendre meghiúsították a vendégek felzárkózását. A Kecskemét nagyot küzdött a fordításért, egy alkalommal négy pontra közelítettek is, de a hazaiak végig kézben tartva a mérkőzést megszerezték ezt a nagyon fontos és értékes győzelmet 82-74 arányban. A mérkőzésen örömteli volt, hogy a légiósok mellett két magyar is nagyszerűen teljesített. Remy Abell és Bradley Hayes extrái mellett kiváló teljesítményt nyújtott Bíró Olivér és Illés Máté is, de minden pályára lépő beletette a saját teljesítményét, ami a csapat megérdemelt sikeréhez vezetett.

Sebastjan Krasovec: „Nagy győzelem ez a számunkra, különösen az elmúlt két vereség után. Végre tudtunk edzeni, korábban voltak láb sérülések, de most végre rendes kosárlabdát játszhattunk a 10 nap szünetünk után ami eltelt az utolsó játék óta. Látszik a védekezésünkön is a munka eredménye, a legutóbb kapott 90 pont helyett csak 74-et kaptunk. Ez nagyon fontos a számunkra, fiatal atletikus csapat vagyunk szóval jól kell védekeznünk. Ahogy Bradley is mondta, végig jól játszottunk, tudtuk, hogy lesz néhány nehéz dobás amit értékesítenek, de kontrollálni tudtuk a játékot. Gratulálok a csapatnak, készülünk tovább a következő játékra."
Hozzászólások