NBI/A: Micsoda mérkőzés, micsoda győzelem!

OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák h.u: 98-95

Dátum: 2021. jan. 06.OSE Lions – Naturtex-SZTE-Szedeák h.u: 98-95 (27-25. 22-21, 24-23, 9-23, 16-13)


NBI/A Bajnokság, 15. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Játékvezetők: Tözsér D., Ádám J., dr. Mészáros B.

OSE: Abell 25/3, Anderson 16/3, Kucsora 6/6, Morgan 11/6, Hayes 16. 
Csere: Bailey 16/3, Bíró 5/3, Anda -, Illés 3/3, Mucza, Pap, Szabadfi

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Egy nagyon szép, 7 győztes mérkőzéses sorozat után érkezett a Szeged Oroszlányba. Fiaink az utolsó mérkőzésen csalódást okozva, hazai pályán kaptak ki a Pécstől, itt volt a remek alkalom a javításra. Elszántan kezdtek a csapatok, mindkettő nagy energiákat fektetett be annak érdekében, hogy győztesen fejezze be az ütközetet. Csapatunk is lényegesen agresszívabban játszott mindkét oldalon, mint az előző meccsen. Váltott vezetéssel játszottak a felek az első negyedben, mindkettő inkább a támadásra koncentrált, amiből egy sok pontot hozó első negyed kerekedett. A Szegednél kiemelkedett Brown 14 pontos extrája. A mi csapatunkban ebben a szakaszban a légiósok vitték a prímet. Az első játékrész végén mi örülhettünk, hisz minimális egy pontos előnnyel zártunk. (27:26).

ose_szeged1.jpg

A második negyedben egy rövid, gólcsendes időszakot követően először Bailey, majd Kucsora triplája nyugtatta a hazaiakat. A 14. percben hat pontos vezetést mutatott a tábla, ami még tovább nőtt Anderson közelijével. Itt kért időt Szekulovics, de a különbség a félidőig még tovább nőtt. Mindkét edző szépen forgatta a csapatokat, de ez az időszak egyértelműen a hazaiaknak sikerült jobban. Szépen működött a védekezés, amiből a nekünk kedvező gyors játékot rá tudtuk erőltetni ellenfelünkre. Lassan tíz fölé kúszott az eredmény és a félidőre már jelentős, 13 pontos előnnyel mehettünk (49:36). Hayes kosara indította a 3. negyedet, majd hazai oldalon Abell lépett elő főszereplővé, de Morgan is két hárompontossal segítette a csapatot, míg a negyed zárásaként Anderson is letette névjegyét egy hármassal. Ebben a szakaszban a második negyednél kiegyenlítettebb harc zajlott, de így is nyertük a negyedet 1 ponttal. A lényegi dolgok nem változtak, hisz 14 pontos előnnyel fejeztük be az etapot (73:59). Az utolsó játékrész kezdetén látszott, hogy a Szeged mozgósítani próbálja tartalékait. Először Dzeletovic kettesével, majd Kerpel-Fronius Gáspár triplájával kerültek közelebb, amire hazai időkérés volt a válasz. Az elkövetkező három percben az OSE taktikusan játszva tartani tudta a különbséget 11-14 pont között, ami kitartott az utolsó négy percig. Ekkor a hazaiak bánatára Keller és Brown hármasai, valamint Dickey zsákolása egészen 78:74-re hozta fel a Szegedet, időkéréssel próbált ennek gátat venni edzőnk. Hayes dobott egy nyugtató jellegű kosarat, de az ellenfelünk hat dobott büntetővel kiegyenlített. Ezekben a percekben akadozott a támadójátékunk, amit a sporttársak érdekes ítéleteikkel is befolyásoltak. Az utolsó percet döntetlennel kezdték a csapatok és itt már nem is változott az eredmény (82:82).


ose_szeged2.jpg

Az utolsó öt perc Brown zsákolásával, majd Kerpel-Fronius Gáspár találatával indult, amire Bailey válaszolt a hazaiaktól. Ezután ismét Brown pontjai következtek, ellene nem találtuk az ellenszert ezen az estén. Közben Govens után Dickey is kipontozódott, ami az ellenfél védekezését jelentősen gyengítette. Abell hozta három büntetőjével vissza egyenlőre az állást, de Brown azonnal válaszolt egy duplával. Illés dobott fontos triplát csapatunkból. Nagy izgalmak közepette először 91-91, majd 93-93 állt eredményjelzőn, amit követően Abell kosarával ismét visszavettük a vezetést, amit Brown újra csak kiegyenlített. A győztes kosarat egy triplával Abell szerezte meg, amire már Brown dobása nem ért célba válaszképpen (98:95).

Heroikus küzdelem folyt a pályán egész mérkőzésen. Az OSE ráérzett arra mivel lehet nyerni ezen az estén egy ilyen tiszteletre méltó sorozatot produkáló csapat ellen. Különösen a második negyed játéka volt meggyőző. A Szeged nem adta fel és megmutatta miért tart ott ebben a szezonban, ahol jelenleg a tabellán áll. Nagy küzdelemben harcolták ki a hosszabbítást, ám ebben a drámában csapatunk talált nyerő figurát Abell személyében. Összességében azt kijelenthetjük, hogy mindent megtettünk ezért a sikerért, amihez minden játékos hozzátette a magáét, aki a pályára lépett. A győzelem kulcsa abban rejlett, hogy míg a Szedeákban Brown és Dickey játszott kiemelkedően, addig csapatunkban az extrát hozó Abell mellett sokkal több jó egyéni teljesítményt jegyezhettünk fel, összesen öten dobtak 10 pont felett.

Sebastjan Krasovec : „Graulálok a csapatnak, nagy győzelem ez a számunkra, különösen, hogy az előző mérkőzésen még nagyon szenvedtünk fizikálisan az elmúlt kényszerszünet után, ráadásul éppen egyik kulcsjátékosunk hiányzott, Remy. Nagyon nehéz győzelem volt, még mindig nem 100%-os a csapat, de lassan visszanyerjük majd a formánkat. A Szeged csapata nyilvánvalóan jó formában van, magabiztosan érkeztek zsinórban 7 győzelemmel a hátuk mögött, nagyon nehéz volt ellenük, folyton visszajöttek. Nagyszerű első félidőt játszottunk, aztán talán a szerencse, vagy a bátrabb játéknak köszönhetően nyertünk. Mégegyszer gratulálok a csapatnak, a Szegednek is sok sikert kívánunk, és készülünk tovább a következő mérkőzésre."


Hozzászólások