NBI/A: Vereség a PVSK ellen

OSE Lions – PVSK-VEOLIA 71-88

Dátum: 2020. dec. 31.OSE Lions – PVSK-VEOLIA 71-88 (15-21, 19-27, 16-18, 21-22)


NBI/A Bajnokság, 4. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok
Vezette: Győrffy P., Goda L., Balogh Gy. (Dernei G.)

OSE: Anderson 8, Kucsora 12/6, Bíró 14/6, Bailey 13, Hayes 9
Csere: Illés 5/3, Garamvölgyi -, Morgan 10, Pap-, Mucza-, Anda-, Szabadfi-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

A karantén miatti kényszerszünet lejártával léphetett újra pályára az OSE. Ellenfele az a Pécs volt a mai napon, amely az előző fordulóban bravúrgyőzelmet aratott az Egis Körmenddel szemben. Nem a legjobb előjelekkel vártuk az összecsapást, mivel Remy Abell nem játszhatott még, sőt a bemelegítést követően eldőlt, hogy Mucza és Anda sem tudja vállalni a játékot sérüléseik miatt. Kapkodva kezdtük a mérkőzést, míg a Pécs ezt kihasználva ellépett 6:0-ra. Nagyon rossz hatékonysággal támadtunk és védekezésben is rengeteg elkerülhető hibát vétettünk. Lassan rendeződött a játékunk, aminek következtében a 7. percben 11 pontra tudtunk zárkózni. A Pécs Brkics beállítása utáni játékával akadályozta meg azt, hogy a fordítás sikerüljön. Az első negyed így az elején szerzett 6 pontos különbség visszaállásával végződött (15:21).

ose_pecs1.png

A második felvonás elején újra a PVSK volt a határozottabb, de aztán nagy erőket mozgósítva a 15. percben sikerült felzárkózni Bíró tripláinak köszönhetően (25:26). Még ugyanebben a percben Morgan találatával a meccsen először a vezetést is sikerült átvennünk. A Pécsnek sikerült rendezni a sorokat, de az utolsó két percig minimális különbséggel tudtak csak vezetni. Ezután jött a hidegzuhany, mivel az utolsó két perc nagy 10:0-ás pécsi rohanásával jelentősre növekedett a különbség a félidőre (34:48).
A harmadik negyed csapatunk minimális felzárkózásával indult, de nem tudtuk igazán elkapni a ritmust, nem volt olyan játékos a pályán, aki átlendítette volna a csapatot a nehéz helyzeten. A negyed közepére állandósult a 10 pont körüli különbség, amit a játékrész végére ismét növelt ellenfelünk (50:66).
Az utolsó etapot elszántan kezdte az OSE, ami egy 5:0-as futást jelentett. Az ellenfél ezt időkéréssel állította meg, majd a Pécs, visszatalált a jó útra és újra 15-16 pontosra duzzadt az előnyük. Hiába igyekeztünk faragni a hátrányból a különbség csak egyszer, a 37. percben került 10 pont alá. A végére újra visszaállt a nagyobb különbség, végül 17 pontos minusszal zártunk (71:88).

ose_pecs2.png

A Pécs akarata érvényesült az egész meccsen, aminek az lett az eredménye, hogy minden negyedet nyerve újabb győzelmet könyvelhettek el. Csapatunk sajnos nem tudott úrrá lenni a nehézségein. A 10 napos karantén és a hiányzók okozta problémákat nem tudtuk kompenzálni. El kell ismerni, hogy a Pécs megérdemelten nyerte a mai találkozót. Hiába voltunk jók lepattanózásban (42:25), ez nem kompenzálta a nagyon rossz triplamutatónkat (5/29), amivel szemben a PVSK extra 50 %-os mutatója áll. Ezek mellett még gyengén, 57%-al büntetőztünk, ami újabb magyarázat lehet a nagy különbségű vereségre. Nem tehetünk mást, tovább kell mennünk, a sűrű program nem enged kesergést. Dolgozunk tovább azért, hogy a következő évet sikerekkel kezdjük.
Mindenkinek sikerekben és közös élményekben gazdag új esztendőt kívánunk!

Sebastjan Krasovec : „Először is gratulálok a Pécsnek, az első pillanattól jobbak voltak ma. Jobb ritmusban játszottak, és sajnos hagytuk nekik a könnyű távoli kosarakat. Nem akarok kifogásokat keresni, ez része néhány játékos karakterének, hiányzik néhány játékosunk és arra számítottam, hogy valaki majd vállára veszi a csapatot egy kis extrával, sajnos ezt a játékost ma nem találtuk meg. Megérdemelt győzelem a Pécsnek. Ki fogjuk értékelni ezt a mérkőzést, és készülünk tovább a következő meccsre. Sajnáljuk, hogy elrontottuk a rajongók szilveszterjét, de a legjobbakat kívánjuk nekik, egy jobb 2021-et mint a 2020 volt. Boldog új évet, és reméljük jövőre jobbak leszünk."
Hozzászólások