Vezetőedzőnket kérdeztük

Sebastjan Krasovec beszélt az idei keretről

Dátum: 2020. júl. 30.Augusztus 3-án megkezdi felkészülését felnőtt csapatunk a 2020/21-es szezonra. A csapat kialakításáról vezetőedzőnk, Sebastjan Krasovec beszélt nekünk:

Az előző szezonban – első élvonalbeli idényünkben – próbáltunk a pénzügyi lehetőségeinkhez mérten minél több tapasztalt játékost igazolni, hogy áthidaljuk a B csoport és az élvonal közötti szakadékot. Voltak hullámvölgyeink, de megmutattuk, hogy az NBI/A-ba tartozunk. A pandémiás helyzetnek köszönhetően a gazdaság is hanyatlik, így az idei költségvetésünk még szorosabb lesz, mint a tavalyi. Ennek köszönhetően nem tudtunk sok játékost megtartani az előző évi keretből, egy teljesen új csapatot kellett kialakítanunk. Sikeresen megtartottuk Garamvölgyi Ákost, Illés Mátét, Anda Dávidot és Remy Abell-t, akik mind fontos láncszemei voltak a sikereinknek. Nagyon örülök annak, hogy leigazoltuk Bíró Olivért, aki a magyar élvonal legjobb alakulatából érkezik hozzánk és biztos vagyok benne, hogy nagyon nagy segítségünkre lesz. Szintén leigazoltuk Mucza Tamást is, aki több ízben is megmutatta nekünk tehetségét a másodosztályban, a Honvéd elleni összecsapásokon. A fiatalszabály révén fontos láncszem lesz ő is a gépezetben. A maradók mellett, tavalyi U20-as alakulatunk egyik húzó emberét, Pap Attilát is felnőtt csapatunkban tudhatjuk az elkövetkező szezonban, illetve a hiányzó 12. játékosunk is utánpótlásunkból lesz kiválasztva augusztusban. A fiatalok beépítését folyamatosan tervezzük a következő években is, bízva az utánpótlásnevelésünk kivaló munkájában.

seba.jpg

A légiósok kiválasztásánál már hamar látszódott, hogy anyagilag idén nem engedhetünk meg magunknak túl sok tapasztalt játékost, így fiatal, ambíciózus, atletikus játékosokat kerestünk, akikben benne van a potenciál a fejlődésre, a jó teljesítményre.

Adrio Bailey egy rookie erőcsatár, aki nagyon energikusan játszik. Rendkívül atletikus, képes 1-5-ig bármilyen pozícióban védekezni és nem mellesleg végzős évében csapata legjobb 3 pontos dobója volt. Fontos darabkája lesz a kirakósnak ebben a szezonban.

adriobailey.jpg

Dwayne Morgan szintén egy újonc, akit erőcsatárként és centerként fogunk használni. Iskolája egyik nagy tehetsége volt a fiatal amerikai. Láttam már játszani 2013-ban Treviso-ban, az Adidas Eurocamp-on, akkor még nem is sejtettem, hogy a jövőben egyszer az én csapatomban fog pályára lépni. Örülök neki, hogy végül így alakult. 

dwaynemorgan.jpg

Marc Loving-ot hármas poszton fogjuk használni. 2 szezonnyi G League-es tapasztalattal érkezik hozzánk, előtte pedig az Ohio State-nél kosárlabdázott. Ő egy olyan játékos, akinek a testi adottságai, dobóhatékonysága és képzettsége sok opciót fog adni nekünk a támadásban.

marcloving.jpg

Végezetül pedig irányító posztra igazoltuk CJ Andersont. Jó adottságokkal rendelkezik irányító létére, és atletikus képességeivel a pálya mindkét végén nagy segítségünkre lesz. Az ő esetében mindenképp megemlítendő, hogy 2018-ban az Atlanta Hawks leigazolta, majd később a G League-ben folytatta.

cjanderson.jpg

Az elképzeléseink és lehetőségeink szerint egy fiatal, energikus, atletikus csapattal szeretnénk ismét meglepetést szerezni a következő bajnokságban! Biztos vagyok benne, hogy a csapat összes tagja kész kemény munkát végezni, és ki van éhezve arra, hogy megmutassa mi rejlik benne. Várom, hogy kezdődjön a szezon!

Hozzászólások