NBI/A: Értékes győzelmet arattunk

DEAC - OSE Lions 71-87

Dátum: 2020. jan. 10.DEAC - OSE Lions 71-87 (19-21, 11-29, 24-12, 17-25)


NBI/A Bajnokság, 15. forduló
Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Játékvezetők: Cziffra Cs., Frányó P., Nyilas I. (Bogárdi J.)

OSE:
Abell 17/3, Washington 13/3, Mohácsi 5/3, Bozovic 15, Hayes 8 
Csere: Kucsora -, Garamvölgyi 5/3, Rizvic 21/12, Illés -, Anda 3., Zsíros, Demeter -.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Jó ómennek tekinthető az, ha TV közvetítés mellett játszik csapatunk, ugyanis mind a Szolnok, mind pedig a Kecsemét elleni mérkőzésen győztesen sikerült elhagyni a pályát. Ahhoz, hogy ez Debrecenben is sikerüljön, alapos felkészülés szükségeltetett előzetesen a csapat részéről. Az első negyed nagyjából fej-fej melletti küzdelmeket hozott, hibázgattak oda-vissza a csapatok, főleg védekezésben. Elkerülhető kosarakkal araszolgatott egymás mellett a két alakulat, minimális különbséggel sikerült vezetnünk az etap végén. A második negyedben megváltozott a játék képe, ugyanis a játékrész felénél nagyon elkaptuk a fonalat, kiváló egyéni teljesítményekkel a 2 pontos differenciát 20 pontosra növeltük a félidőre (30-50). 

deac_ose1.jpg

Azt lehet mondani, hogy az első félidőben maximálisan megvalósítottuk azokat a dolgokat, amit ellenfelünk feltérképezésénél elterveztünk. A jó védekezés mellett jól járattuk a labdát, jól választottuk meg a belső pozíciókat, minden igényt kielégítően játszottunk. Fordulás után sajnos nem úgy alakult a játék, ahogy azt szerettük volna, néhány figyelmetlenségünket a DEAC gyorsan meg is büntette és két hármassal nyitott. Egy gyors időkérés valamilyen szinten megállította ezt a hazai rohamot, de így is 10 pont körüli eredményre visszajöttek vendéglátóink. A harmadik etap ezzel a különbséggel zárult, majd az utolsó játékrészben is volt egy kisebb megingásunk, eladott labdáinkból és védekezési hibákból 5 pontra fel tudott kapaszkodni a debreceni alakulat, de a végjátékban Mohácsi, Abell villanásai és az utolsó kegyelemdöfés pedig Rizvic révén bebiztosította a magabiztos idegenbeli győzelmet. 

deac_ose2.jpg

Nagyon keményen megdolgoztunk a sikerért, a 16 pontos siker pedig azt jelenti, hogy az egymás elleni párharcokat tekintve egy ponttal jobbak vagyunk. Külön kiemelendő, hogy ebben a szokatlan mérkőzésidőpontban, ilyen távolságra is elkísértek szurkolóink, akikkel együtt örülhettünk a mérkőzés végén.

Sebastjan Krasovec: „Veszítenivaló nélkül léphettünk pályára egy kiváló csapat otthonában. Szerettük volna limitálni a debreceniek dobásait, ez az első félidőben remekül működött, masszív előnyt építettünk ki. A fordulás után a hazaiak közelebb tudtak lépni, de sikerült megtartanunk a kellő távolságot, és értékes győzelmet arattunk."

Hozzászólások