NBI/A: Elrontott első félidő

Kaposvári KK - OSE Lions 91-83

Dátum: 2020. jan. 25.Kaposvári KK - OSE Lions 91-83 (28-16, 24-21, 14-14, 25-32)


NBI/A Bajnokság, 17. forduló
Helyszín: Kaposvár, Kaposvár Aréna, 2048 néző
Vezette: Benczur T., Goda L., Kulcsár T. (Forrai S.)

OSE: Washington 12, Abell 10, Mohácsi 7/3, Garamvölgyi 7/3, Bozovic 19. 
Csere: Illés 3/3, Demeter -, Zsíros -, Rizvic 13/3, Hayes 7, Anda 5.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Közös programmal készült a két szurkolótábor a mérkőzésre. A régóta jó viszonyt ápoló felek tovább mélyítették a sportbarátságot, közös főzéssel hangolódtak a mérkőzésre. Ennek megfelelően barátságos hangulatban kezdődött a találkozó a lelátón, a pályán viszont két eltérő mentalitású csapat volt látható. A Kaposvár alkalmanként durva védekezéssel-olykor megtorlatlanul- oldotta meg a védekezési feladatokat, csapatunk pedig puhán védekezve és bátortalanul támadva, sok hibával indította a találkozót. Ennek eredményeként az első játékész 5. percétől kezdve hazai előny alakult ki, 10 pont fölé is kúszott a hátrányunk.

kkk_ose1.jpg

Sajnos olyan kosarakat kaptunk és olyan játékosoktól, amelyeket nem szabadott volna megengedni. A második negyedben közelebb tudtunk férkőzni ellenfelünkhöz, de nem tudtuk átbillenteni a vezetést csapatunkhoz. A sok hiba és az egyénieskedő, kapkodva befejezett támadások megpecsételték ebben a játékészben is a sorsunkat, 15 pontos hátránnyal mehettünk a félidőre. 52 kapott pont egy félidő alatt nagyon sok egy idegenbeli találkozón, főleg egy ilyen agresszív és jól védekező csapat ellen. Fordulás után úgy tűnt, hogy csapatunk összekapja magát. Feljavult a védekezésünk, keményebben álltunk a játékhoz. Egy-egy egyéni villanással jelezte csapatunk, hogy közelebb szeretne férkőzni a hazaiakhoz. Ami szembetűnő volt a mérkőzést nézve, hogy a külső dobásaink gyenge százalékkal estek be, illetve a belső embereinket kevés alkalommal játszottuk meg. 14-14-es harmadik negyedet követően jöhetett az utolsó etap. Függetlenül attól, hogy a védekezésünk ismét lazulni látszott, a támadójátékunk arra a szintre lépett, amit a csapat valójában tud. 32 dobott pontunk volt, betaláltunk kintről, okosabban és jobb helyzetfelismeréssel vezettük támadásainkat. 6 pontig tudtuk lefaragni hátrányunkat, itt viszont megállított bennünket a Kaposvár- olykor kétes bírói ítéletekkel-. 

kkk_ose2.jpg

Fejet kellett végül hajtanunk a hazai győzelem előtt. Egyértelműen az elhibázott első félidő okozta a vesztünket, ami után már csak futottunk az eredmény után. Szorosabb derbit tudtunk volna játszani, ha élesebben, hatékonyabban kezdünk, de ez most nem sikerült. A hangulatra nem lehetett panasz, köszönjük a szurkolóknak, akik elkísértek bennünket. Megyünk tovább, reméljük a következő mérkőzéseken visszatérünk a harcosabb, eredményesebb játékunkhoz.

Sebastjan Krasovec : „Az utolsó játékrészre sikerült összekapni magunkat, ám úgy érzem, hogy ekkor nem mindenki akarta a pályán, hogy megnyerjük a mérkőzést."


Hozzászólások