NBI/A: Hatalmas csatában maradtunk alul

Zalakerámia ZTE KK - OSE Lions kétszeres h.u. 93-91

Dátum: 2020. nov. 12.

Zalakerámia ZTE KK - OSE Lions  kétszeres h.u. 93-91 (23-15, 12-23, 24-19, 13-15, 8-8, 13-11)


NBI/A Bajnokság, 9. forduló
Helyszín: Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
Vezette: Győrffy P., Csabai-Kaskötő B., Boros T. (Várhalmi Zs.)

OSE: Anderson 11, Abell 12/6, Bíró 12/6, Bailey 24/3, Anda -. 
Csere: Illés 8/6, Kucsora 2, Morgan 11, Garamvölgyi -, Hayes 11.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Ellenfelünk annak ellenére, hogy már november közepénél tartunk nagyon várta az OSE elleni, első bajnoki mérkőzését. Természetesen hazai pályán győzelemmel szerettek volna bemutatkozni, de ugyanez volt csapatunk nem titkolt célja is.

A kezdés nekik sikerült jobban, elsősorban a két légiósuk Delas és Duren dobásai révén nyolc pontos előnyt szereztek. A másodikban jól védekezve rossz passzokra és hibákra kényszerítettük a hazaiakat, ennek révén az OSE fordítani tudott, ami a szünetre három pontos előnyt jelentett. Úgy tűnt még határozottabban lépünk fel a győzelem érdekében, hisz lépésről-lépésre kilencpontos előnyt sikerült kiharcolni. Jött azonban egy hullámvölgy sikertelen dobásokkal és védekezési hibákkal, ami miatt a zalaiak repesztettek egy 12-0-ás etapot, így visszavették a vezetést, sőt plusz nyolc pontos előnyt alakítottak ki.

zte_ose1.jpg

Az utolsó etap rendkívüli izgalmakat hozott, végig szorosan alakult az eredmény, de inkább a hazaiak jártak előrébb. A ZTE hárompontos vezetésénél Vuko faultolta Andersont tripladobás közben, ami reményt adott az egyenlítésre. Anderson biztos kézzel értékesítette a büntetőket ebben a kiélezett helyzetben és ezáltal kiegyenlített. A ZTE-nek még volt egy elrontott támadása, jöhetett a hosszabbítás. Az OSE kezdett jobban, de az Egerszeg a végén tudott erre válaszolni, most Delas egyenlített büntetőkkel és Abell volt az, aki elrontotta az utolsó dobást, úgyhogy folytatás következett ismét. A második hosszabbításban azonban több támadást rontottunk el elkerülhető hibákból, de védekezésben is akadt olyan, ami egy ilyen helyzetben vereséghez vezet. A hazaiak voltak pontosabbak, jobban és többet büntetőztek, ezzel óriási csatában sikerült megszerezniük első győzelmüket.

zte_ose2.jpg

Ezzel a vereséggel sajnos 0-3-ra állunk idegenben, hozzátéve, hogy itt is nyerési esélyünk volt. Bailey extrát játszott és nagyon stabilnak bizonyult a palánk alatt, de rajta kívül még öten jutottak tíz pont fölé nálunk. A dobásaink hatékonysága nem volt extra, de megint rendben volt a védekezésünk és a lepattanózást megnyertük. Többször is volt lehetőségünk megnyerni az összecsapást, de ez most nem jött össze. Nagyot harcoltunk, de a végjátékban a ZTE kevesebb hibát vétett.

Sebastjan Krasovec : „A végén elveszítettük a koncentrációnkat és elvesztettük a mérkőzést. Nem tehetek szemrehányást a játékosoknak. Hátrányba voltunk, visszajöttünk, nagyon közel jártunk. Jól védekeztünk a rendes játékidőben, de a második félidőben a rotációnál hibáztunk. A második hosszabbításban nem tudtunk rendesen figyelni és az eladott labdáink megpecsételték a sorsunkat."

Hozzászólások