Hepp Kupa: A legjobb 16 között vagyunk

OSE Lions - Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 89-81

Dátum: 2017. nov. 03.OSE Lions – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 89 - 81 (25 -20, 15 - 23, 19 - 20, 30 - 18)


Helyszín: Oroszlány (700 néző)
Játékvezetők: Válé, Horváth, Kruk

OSE: KISS Á. 6, SPAGNOLO 20, Bödör 10, Kiss K. 9/6, ILLÉS 11/3,
Csere: Burai 4/3, ZSÍROS 16, MADÁR 13/3, Balla -, Schuj -, Sömenek -

Jók: Kiss Á., Spagnolo, Illés, Zsíros, Madár

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

A kezdő feldobás után felváltva estek a kosarak, mindkét csapatnak volt válasza a másikra, egészen 6-7-es állásig. Ekkor sikerült robbantani fiainknak, rövid idő alatt tíz pontos előnyt építettünk. Szépen ment a labda, uraltuk a palánk alatti területet, két magasemberünk hat perc után 16 egységnél járt együttesen. Elkezdtük forgatni a csapatot, sajnos ezzel megtört a ritmus, az újonnan pályára lépők nem tudtak ugyanazon a fordulatszámon pörögni, 25-15-ről 25-20-ra szépítettek a vendégek a negyed végére.

img_5136.jpg

A második részben sem sikerült felvenni az elején tapasztalt ritmust, puhult a védekezésünk és a támadásaink is lassabbak, körülményesebbek lettek, ami ritmusvesztéshez vezetett. A Győr túl jó csapat ahhoz, hogy ezt ne használja ki, köszönték szépen, éltek a lehetőséggel, nyolc ponttal megnyerve ezt a játékrészt, félidőben már náluk volt az előny. Szünet után próbáltunk keményíteni, de sajnos kimaradtak a ziccereink. Szerencsére a védekezésünk stabilabb lett, emiatt nem alakult ki nagyobb különbség, de csökkenteni sem sikerült azt, két kosárnyi hátrányunk maradt a záró felvonásra.

img_5222.jpg

Ekkor fújtunk riadót, a 35. percre egalizáltuk az állást. Az addig vérszemet kapó és teher nélkül játszó vendégek kezdtek elbizonytalanodni, mi pedig egyre magabiztosabban játszani. Innen már nem volt megállás, jött az OSE henger, bebiztosítva az utolsó öt percben a legjobb 16 közé jutást.
Dicséretet érdemel a győri csapat is, maximális erőbedobásra késztette csapatunkat, színvonalas mérkőzést láthattak a kilátogatók.


Vavra András: „Van tanulsága a meccsnek, egy jól játszó Győrt győztünk le, egy jó iramú, változatos mérkőzésen, de ehhez mi is kellettünk. Természetesen nem az érdemet szeretném elvenni tőlük, maximálisan éltek a lehetőségeikkel, viszont a padról beszállóknak élesebben kell bejönni a meccsbe 10 pontos vezetésnél is, mert egy jobb csapat bármilyen lazítást ki tud használni, mint ahogy ezt ellenfelünk is tette. A következő hetekben hasonló képességű ellenfeleink lesznek, ott ezt már nem engedhetjük meg, ha meg akarjuk őrizni veretlenségünket. Ellenünk most már mindenki teher nélkül játszhat, mindenki a listavezetőt akarja megverni, ami rengeteg plusz motivációt, energiát jelent, emiatt nekünk is minden mérkőzésen a maximumot kell hoznunk.”

Hozzászólások