HEPP KUPA: Irány Debrecen!

OSE Lions—BKG-PRÍMA SE 90-84

Dátum: 2018. jan. 19.OSE Lions –BKG-Príma SE 90 - 84 (23 -19, 25 - 25, 23 - 20, 19 - 20)


Helyszín: Oroszlány (937 néző)
Játékvezetők: Vida B., Tóth, Sabáli

OSE: KOVÁCS 16/3, SPAGNOLO 25, Zsíros 6, Illés 11/3, MADÁR 16/6,
Csere: Kiss K. 7, Bödör 5, Sömenek 2, Kiss Á. 2, 

Jók: Kovács, Spagnolo, Madár  

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Több pikantériája is volt a mérkőzésnek. A korábbi egyik közönségkedvenc, Tanács Attila vendégszereplése, aki városunkból jár Szigetszentmiklósra, vagy vezetőedzőnk, aki, ha nem itt gardírozza a fiúkat, éppen ott él családjával. De a presztízsét tovább növelte az is, hogy Fodor Péter Debrecenből tette át székhelyét hozzánk, mint, ahogy a debreceni csapat Pest megyébe. Ha ez még nem lett volna elég, szimplán a két csoport éllovasa csaphatott össze a kupa négybe jutásért.

Adok-kapokkal indult a mérkőzés, Khakonov volt elemében már az első perctől, amire Illés válaszolgatott. Míg a vendég játékosnak támadásban nem volt ekkor társa, őt pedig részlegesen megállítottuk, nálunk felzárkóztak a többiek is a pontszerzésben. Tetszetős támadásokat vezetve 21:10-re léptünk el. Itt azonban kicsit megállt a tudomány, egy 6:0-ás rohanással ismét nyakunkban lihegett riválisunk, kellett is az időkérés soraink rendezéséhez. Átmenetileg sikerült is, elléptünk újfent tíz pontra, de a Pest megyei gárda nem adta olcsón a bőrét, ismét sikerült felzárkózniuk, sőt, - mint ez később kiderült-, hosszú idő után és a derbin utoljára át is vették a vezetést (30:31). A félidőt jelző dudaszó előtt nyomtunk egy nagy hajrát, de az utolsó támadásnál kosár helyett egy eladott labda révén nyolc helyett négy pontos fórral mehettünk pihenőre.

ose-bkg_1.jpg

Fordulás után úgy tűnt, elindult a hazai henger, két perc alatt elléptünk 60:50-re, amit a negyed során tartottunk is. Hét egységnyi előnnyel durálhattuk neki magunkat a záró negyednek, de érezhető volt, hogy ég a bizonyítási vágy az ellennél is, Tanács és az egyik Nagy révén lassan kúsztak közelebb. Ám a legfontosabb pillanatokban Spagnolo és Kovács a legjobb megoldásokat választotta, visszaverve a Csepel - szigetiek utolsó rohamát, a végjátékot pedig fegyelmezett, taktikus játékkal hoztuk le magabiztosan.

306a4265.jpg

Az előzetesnek megfelelően nagy csatára késztettek minket a zöld-csoportiak, mutatva, hogy nem véletlenül tanyáznak ők is az élen könnyedén, de csapatunk is minden dicséretet megérdemel, mindig meg tudtunk újulni kritikus szituációkban, bebiztosítva ezzel a Hepp - Kupa négyes döntőjébe jutást. 

ose-bkg_2.jpg  

Vavra András: „Nagy taktikai csata dúlt a két csapat között, amit egy hajszállal mi oldottunk meg jobban. Sajnos nem jöttek a kinti dobásaink, azzal korábban lezárhattuk volna a mérkőzést, de ennek tudatában még értékesebb a győzelem, hogy egy ilyen kaliberű csapatot enélkül is legyőztünk. Köszönjük közönségünk támogatását, gratulálok a csapatnak, megérdemlik ezt a sikert. Egyik alapcélkitűzésünket már teljesítettük, de természetesen nem szeretnénk itt megállni. Irány Debrecen!"

Hozzászólások