Viharsarok Kupa: Újabb kupagyőzelem

Magabiztos játékkal hoztuk mindkét mérkőzésünket

Dátum: 2018. szept. 08.Beovuk 72 (SRB) - OSE Lions 77-89 (20-22, 20-25, 20-17, 17-25)


Helyszín: Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

OSE: Nshimba 2, Hegedűs 12, Mohácsi 16, Illés 19, Abell 12
Csere: Burai -, Kiss Á. -, Sömenek 10, Karanfilovski -, Kiss K. 6, Zsíros 12, Anda -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Az első osztályban játszó szerb Beovuk gárdája volt csapatunk első ellenfele a Viharsarok kupán. Az előzetes információk igaznak bizonyultak, hisz egy kiváló erőkből álló nagyon jó szerkezetű csapattal szemben kellett megharcolnunk a győzelemért.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, jó labdajáratásokból pontos befejezésekkel és agresszív, hatékony védekezéssel nyitottunk. Később ellenfelünk magára talált, amiben egy kicsit a rossz lepattanózásunk is szerepet játszott.

beovuk_ose1.jpg

A második negyedben tovább folytatódott a kemény, férfias küzdelem, szerencsére a kisebb hullámvölgyeket mindig átvészeltük egy-egy jó egyéni periódussal, vagy jó csapatvédekezéssel. A harmadik negyed is kiegyenlített küzdelmet hozott, de ezt az ellenfél nyerte, viszont maradt négy egység előny az utolsó játékrészre. A negyedik etapban az alkalmanként indulatoktól sem mentes küzdelemben ellenfelünk rövid időszakra kiegyenlített, sőt vezetett is. A végjátékban azonban taktikusan, jó megoldásokat találva bebiztosítottuk a győzelmet.

beovuk_ose2.jpg

Hasznos és nagyon kemény mérkőzésen jutottunk a döntőbe, időnként kifejezetten jó csapatmunkát produkálva. Beszédes adat, hogy 6 játékosunk dobott 10 pontot, vagy annál többet.
Következett a döntő a hazai Békés csapata ellen.

Omnia Pubfood BSzSK - OSE Lions 80-94 (21-28,10-24, 28-17, 21-25)


Helyszín: Békéscsabai Evangélikus Gimnázium Sportcsarnok

OSE: Nshimba 8, Mohácsi 11, Hegedűs 23, Illés 11, Abell 9
Csere: Burai 6, Kiss Á. 1, Sömenek 3, Karanfilovski 3, Kiss K. 12, Anda 2, Zsíros 5

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

A hazai gárda várt csapatunkra a döntőben, akik a végjátékban fordították meg a másik ágon zajló elődöntőt az MTK ellen.

Csapatunk határozott játékkal kezdett, aminek köszönhetően hamar jelentős előnyt szereztünk, különösen Hegedűs játszott eredményesen. Egy kisebb megtorpanás és némi pályán történő csetepaté okozott feszültséget. Ennek elmúltával keményítettünk védekezésünkön, aminek következtében 20 pont fölé tornáztuk a különbséget.

bekes_ose1.jpg

A második félidő is jól kezdődött számunkra, de itt már kevésbé koncentráltan játszottunk. Ez alkalmat adott az ellenfélnek arra, hogy kozmetikázzon az eredményen. Rövid ideig 10 ponton belülre is került a hazai gárda, de a végét újra bekeményítve magabiztosan hoztuk a mérkőzést.
Bár a második félidőben hullámzó volt a játékunk, ezzel együtt magabiztos játékkal szereztük meg a kupagyőzelmet.

bekes_ose2.jpg

A 62. Viharsarok Kupa All-Star csapatába két játékosunk is helyet kapott. Gratulálunk Illés Máténak és Hegedűs Gergelynek!


Hozzászólások