NBI/A: Nem sikerült győzni a hazai nyitányon

OSE Lions - DEAC 72-87

Dátum: 2019. okt. 04.OSE Lions - DEAC 72-87 (10-23,18-24,25-27,19-13)


NBI/A Bajnokság, 2. forduló
Helyszín: Oroszlány, Krajnyik "Akác" András Sportcsarnok (925 néző)
Játékvezetők: Benczur Tamás, Tóth Cecília, Minár László (Dr. Gincsai János)

OSE: Abell 17/6, Washington 10/6, Zsiros 3/3, Rizvic 13/3, Bozovic 16. 
Csere: Nshimba -, Demeter 3/3, Illés 7/3, Garamvölgyi 1, Mohácsi 2, Kucsora -

Vezetőedző: Sebstjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Fergeteges hangulatban, szépszámú nézőközönség előtt kezdődött meg az NBI/A-s szezonunk első hazai mérkőzése. A labdafeldobás után sajnos újra megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Nagyon rossz első öt percet produkáltunk, mindösszesen 2 pontot sikerült dobnunk. Ebből az első negyed végéig nem tudtunk kijönni, nem ébredtünk fel úgy, ahogy kellett volna. Akadozott a támadójátékunk és nagyon sok olyan kosarat kaptunk, amire előre fel voltunk készülve. Sajnos a második negyedben sem emelkedett a játékunk színvonala olyan mértékben, hogy szorossá tudtuk volna tenni az eredményt, így a félidőre a különbség 19 pontra nőtt. 

ose_deac1.jpg

A félidő után felcsillant a remény, hogy közelebb tudunk kapaszkodni vendégeinkhez, azonban egy szoros harmadik és egy megnyert negyedik negyeddel sem tudtuk az első félidő hátrányát ledolgozni. 12 pontra tudtuk csak megközelíteni ellenfelünket a mérkőzés során, melyet egyből megtoroltak a debreceniek. Voltak jó periódusaink, azonban az első félidő gyenge játékát az egész találkozón hurcoltuk magunkkal. A Debrecen megérdemelten nyert, pontosabban kosárlabdázott és a játék fizikális részét sokkal jobban produkálta, mint mi. Tovább kell csapatunknak javulni, elkerülve azt, hogy így kezdjük a mérkőzéseinket.

ose_deac2.jpg
Sebastjan Krasovec: „Először is szeretnék gratulálni a vendégeknek a jó mérkőzéshez. Felkészültek, megállíthatatlanok voltak az elején, mi pedig túl puhán kezdtünk. Túl sok eladott labdánk volt és ennek eredményeképpen 20 ponttal elmentek. Próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe de mindig jött 2-3 hiba zsinórban amik gyorsindításokat és könnyű kapott kosarakat eredményeztek. 19 eladott labdával otthon nem lehet mérkőzést nyerni, főleg ezen a szinten. A feladatunk most az, hogy folytassuk a munkát, hogy ezeken javítsunk."Hozzászólások