NBI/A: Tisztes helytállás a piros-fekete barlangban

Egis Körmend - OSE Lions 84-63

Dátum: 2019. szept. 28.Egis Körmend – OSE Lions 84-63 (22-10, 30-21, 19-12, 13-20)


Bajnokság, 1. forduló
Helyszín: Körmend, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Tőzsér D., Török R., Kulcsár T. (Forrai S.)

OSE: Abell 13, Washington -, Zsiros 3/3, Rizvic 6, Bozovic 14
Csere: Illés 3/3, Garamvölgyi 7/3, Mohácsi 10/3, Demeter 6, Nshimba 1

Vezetőedző: Sebstjan Krasovec
Másodedző: Fodor Ármin

Újoncként egy tradícionális csapat, a tavalyi ezüstérmes Körmend otthonába látogattunk az első fordulóban. Kiváló hangulatban, szép számú oroszlányi szurkoló buzdítása mellett kezdődött meg az oroszlányi kosárlabdázás újkori történelmének első A csoportos szereplése.

Sajnos a csapat megilletődötten kezdett, védekezési hibák, rossz lepattanózás és a helyzetek kihagyása 12 pontos előnyt eredményezett vendéglátóinknak az első negyedben. A csapat rotálása sem segített a helyzeten, a második etapban is hasonló hibákat követtünk el, így a differencia tovább nőtt a két csapat között. Látszott, hogy a Körmend akarata érvényesül jobban a mérkőzés ezen szakaszában, ki tudták domborítani fizikai fölényüket, gyorsaságukat és határozottságukat. 

kormend_ose1.jpg

A fordulás után sem sikerült csapatunknak teljes mértékben felvenni a tempót a házigazdákkal, fizikális küzdelemben 7 ponttal maradtunk alul ebben a negyedben. A záró etapban alakulatunk megvillantotta azokat a dolgokat amiket már a felkészülés alatt mutatott, és nyerve a játékrészt kozmetikázta a végeredményt.
Elmondható, hogy a játék képe alapján ez az eredmény volt a realitás, de csapatunk ennél sokkal jobb játékra is képes, így folytatva a kemény munkát a következő hazai mérkőzésre kell már összpontosítani. Fanatikus szurkolótáborunknak ezúton is köszönjük, hogy idegenbe is ilyen szép számmal kísérték el alakulatunkat!

kormend_ose2.jpg
Sebastjan Krasovec:„Először is gratulálok a hazai csapatnak, ők voltak a jobbak ma este. Sokkal fizikálisabban játszottak, ők határozták meg a meccset fizikálisan. Mi nagyon tompán játszottunk az elején, nem tudtunk megfelelően reagálni erre. A 20 pontos hátrány már túl nagy volt, hogy utolérjük őket a második félidőben. Emellett 14%-kal dobtuk a hárompontosokat, ami nem ad esélyt arra, hogy idegenben versenyben maradjunk. Különösen nem egy ilyen tapasztalt, rutinos csapat ellen, mint a Körmend. Minden jót kívánok nekik a folytatásra, nekünk pedig sokat kell dolgoznunk, hogy felkészüljünk a következő mérkőzésre és az előttünk álló nehéz idényre."

Hozzászólások