NBI/B: BAJNOKOK VAGYUNK!!!

OSE Lions - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 103-74

Dátum: 2019. máj. 22.OSE Lions - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 103-74 (31-20, 24-13, 29-16, 19-25)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác" András Sportcsarnok (1401 néző)
Játékvezetők: Benczur, Boros, Minár

OSE: Abell 21/6, Hegedűs -, Illés 9/3, Nshimba 7, Mohácsi 9/6
Csere: Kucsora 6, Anda 9, Kiss 9/3, Sömenek 6/6, Zsíros 5/3, Burai 9/3, Bán 13/12

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Telt ház fogadta a döntő második mérkőzésén a mérkőző csapatokat. Az OSE Lions játékosai, a szurkolókkal együtt ünnepelni készültek, míg a Veszprém célja a pályaelőny visszavétele volt, a folytatásért. Remek felvezetéssel teremtődött fergeteges hangulat a feldobás előtt, egyébként is minden adott volt, hogy a pályán beteljesüljön minden oroszlányi álma, nevezetesen, hogy közel 30 év után újra a legfelső osztályban játsszon szeretett csapatunk.

Az első pillanattól kezdve látszott játékosainkon, hogy edzőnk kiválóan felkészítette őket az ellenfélből. Ezenfelül rendkívül motiváltan támadtunk, de a védekezésünket is jól megszerveztük. A negyed első felében 4 triplával adtuk meg az alaphangot, majd továbbra is kiválóan támadva egészen 31 dobott pontig jutottunk a negyed végére és a különbséget is 10 pont fölöttire alakítottuk (31:21).

final1.jpg

A közönség űzte-hajtotta a csapatot, amire az rá is szolgált, hisz a második negyedben sem lankadt a tüzérség, kiváló és látványos támadójátékot mutattunk. Minden pályára lépő játékosunk kivette a részét a feladatokból, az ellenfél továbbra sem boldogult a jól szervezett védekezéssel. A folyamatos cserékkel pedig fizikailag is egyre kilátástalanabb helyzetbe hoztuk a Veszprém játékosait. A félidőre 20 pont fölé kúszott a különbség, ami már tetemes előnynek mondható (55:33). A második félidőt is összeszedett játékkal nyitottuk, nem adva ezzel semmilyen esélyt a felzárkózáshoz, sőt a 25. percre 30 pontra nőtt az előnyünk (70.40). Ezt az előnyt is fokozatosan tudtuk növelni a negyed végére (84:49), miközben mindenki a pályára került. Az ellenfél nem sok pozitívumot tudott felmutatni és fizikailag is láthatóan elkészültek erejükkel.

final2.jpg

A záró játékrészben elsősorban azok voltak a pályán, akik korábban kevesebbet szerepeltek, de ez nem látszott meg az eredmény alakulásán, hisz az továbbra is a harminc pont közelében maradt. A közönség kívánsága is teljesült, hisz a csapat a 37. percben Nshimba révén a 100 pontos határt is átlépte. Ez a negyed tulajdonképpen egy gálamérkőzésre hasonlított, remek akciókkal és szép befejezésekkel. A lefújás pillanatában szinte felrobbant a csarnok és megszólalt a rég áhított, bajnokokat üdvözlő Queen nóta, melyre már régóta várt ennek a csodálatos kosaras városnak apraja-nagyja. A nézők igazi fieszta hangulatot teremtettek az éremátadási ceremónia alatt, majd a pályára özönlöttek, hogy testközelből éljék át a hálók levágását, aztán közösen ünnepeljenek a csapattal a diadal alkalmából.

final3.jpg

Csodálatosan játszó csapat, telt házas lelátók, fantasztikus hangulatot teremtő szurkolók, egy mindent kielégítő eredmény. Ez eredményezte a végső sikert, amellyel magasabb osztályba léphetett az OSE Lions csapata. Mindenkinek köszönet, aki ebben részt vett, amivel ezt a fantasztikus rájátszást 6:0-ás győzelmi sorozattal csinálta a CSAPAT végig.

Sebastjan Krasovec : „Először is gratulálni szeretnék a csapatnak, a játékosaimnak! Egy nagyon nehéz szezon van a hátunk mögött, amely során voltunk lent és fent is. Cseréltünk a szezon során játékosokat, ez is az oka annak, hogy időbe telt amég összekovácsolódtunk. Sosem adtuk fel, folyamatosan dolgoztunk és végig hittünk a céljainkban. Szeretném megköszönni a vezetőségnek és a támogatóinknak, hogy az egész bajnokság alatt minden igényt kielégítő körülményeket teremtettek számunkra! Emellett szeretnék köszönetet mondani Fodor Péternek, aki mindvégig mellettem volt és támogatott, amikor lent voltunk akkor is hitt a munkánkban, Németh Zoltán erőnléti edzőnknek, Szabó Barnabás gyúrónknak és mindenki másnak is, aki hozzásegített bennünket a bajnoki cím eléréséhez!"

Hozzászólások