NBI/B: Küzdelmes győzelem

OMNIA Pub&Food Békés - OSE Lions 69-76

Dátum: 2018. okt. 19.OMNIA Pub&Food Békés-OSE Lions 69-76 (25-15, 16-18, 15-22, 13-21)


Helyszín: Békéscsabai Evangelikus Sportcsarnok
Játékvezetők: Dr. Varga Zoltán, Gergely Csaba, Vadász Csaba

OSE: Abell 16/3, Illés 21/6, Anda 8, Hegedűs 10, Kiss Á.-
Csere: Zsíros 15/9, Balla -, Sömenek -, Kiss K. 3/3, Dragasevic 3/3, Burai -, Bogatin-

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Csapatunk nem a legjobb előjelekkel utazott el a Békés elleni találkozóra, hisz Mohácsi Máté és Joel Nshimba is kénytelen volt kihagyni a találkozót sérülés miatt.
Ellenfelünk legutóbbi találkozóján nagy különbségű vereséget szenvedett és így teher nélkül, bátran játszva kezdte a találkozót. Ezzel a nyílt támadójátékkal bizony meg is lepte csapatunkat, ami a negyed végére nem várt, tíz pontos előnyt eredményezett számukra. Ellenfelünk nem csak vezetett, hanem nagyon hatékony is volt támadásban, amihez persze a mi rossz védekezésünk is hozzájárult.

bekes_ose1.jpg

A második negyedben annyit változtattunk a meccs képén, hogy sokkal hatékonyabbá vált a védekezésünk, viszont támadásban az egyszerű pontos befejezések helyett egyénieskedtünk és biztos helyzeteket hibáztunk el. Hiába jöttünk közelebb ellenfelünkhöz időszakosan, végül bár megnyertük ezt a negyedet, 8 pontos hátrányba kerültünk a félidőre. A szünetben alapos fejmosást tartott vezetőedzőnk, amitől a második félidőt sokkal jobb felfogásban kezdtük. Védekezésünk végre olyan szinten működött, ahogy előzetesen megbeszéltük, aminek következtében tudtunk könnyű kosarakat szerezni, ezáltal még kisebbre faragni a különbséget. Ebben az időszakban már néhány jó egyéni villanás is jelezte, hogy az első félidőben látható csapatunknál sokkal többre vagyunk képesek.

bekes_ose2.jpg

Az utolsó játékrészt már csak egy pont hátránnyal kezdtük, amit aztán sikerült előnyre változtatni a negyed elejére. Ellenfelünk még tett néhány kísérletet a fordításra, amit mindig sikerült visszaverni. A végjátékban aztán Illés szép egyéni megoldásai véglegesen eldöntötték a győztes csapat kilétét.

A Békés csapata meglepően jól játszva okozott kellemetlen perceket csapatunknak, ám ettől függetlenül, ha nehezen is, de érvényesítettük a papírformát. Tudunk és fogunk is ennél jobban játszani, de vannak ilyen napok is és meg kell tanulni azt, hogy a rosszabb játékkal kivívott győzelmek ugyanolyan fontosak, mint amikor a csapat sziporkázik. A tanulságokat persze le kell vonni, hisz a következő MAFC elleni meccsünk igazi rangadó lesz.

Sebastjan Krasovec: „ A hazai együttes végig keményen védekezett, de a mérkőzés végére kijött a fizikai fölényünk. Sérülések is hátráltatták a csapatot, szerencsére elég játékossal rendelkezünk, akik pályára léptek megfelelően tudták pótolni a hiányzókat."


Hozzászólások