NBI/B: Zsinórban a harmadik győzelmet arattuk

Calle Pubfood Békés - OSE Lions 90-98

Dátum: 2017. szept. 30.Calle Pubfood Békés - OSE Lions 90 - 98 (27 -27, 17 - 27, 21 - 22, 25 - 22)


Helyszín: Békéscsaba (200 néző)

OSE: Kiss 6, SÖMENEK 19/9, MADÁR 22/12, Bödör 6, Kovács 10/3

Csere: Zsíros 2, Spagnolo 9, Burai 9/3, Balla 2, Illés 13/3

Edző: Vavra András

Jók: Madár, Sömenek

Lendületesen kezdtünk, labdaszerzésekből, gyors kontrákkal hamar magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, ám érthetetlen okokból ezután kapkodóvá vált a támadásunk. Nem volt türelmünk a legjobb helyzetben lévő társat megjátszani, mindenki bátran, ám kevésbé eredményesen célzott. Egyedül Madár volt ez alól kivétel, aki jó százalékkal értékesítette helyzeteit, míg a túloldalon Koma védése okozott megoldásra váró problémát, aki rendre a gyűrűnkbe jutatta a játékszert. Ennek is köszönhetően, gólzáporos első negyedet követően kezdődhetett minden elölről, 27:27 állt az eredményjelzőn.

A második szakaszban hasonlóan eredményesen támadtuk, főként Sömenek révén, a különbséget a védekezésünk hozta. Sikerült váltanunk, ezzel megakasztva a békési gépezetet, ami a szünetre tíz pontos előnyt hozott a javunkra.

Fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok, akadtak szép megoldások, ám a védekezést mindkét gárdának csak időszakosan sikerült megoldani, egy pontot tudtunk a záró negyed előtt rátenni az addigira.

Megnyugtató előnnyel ugorhattuk az utolsó játékrésznek. Krstic támadt fel poraiból, riadót fújva a hazaiaknak, de hiába jöttek közelebb, Illés, Madár és a Komán összeállt védekezés révén mindig meg tudtuk tartani a nagyon fontos újabb idegenbeli sikerünkhöz szükséges különbséget, a minket még ide is elkísérő szurkolóink nagy örömére.

Összességében jó mérkőzést láthattak a kilátogatók, ahol inkább a támadásé volt a főszerep, mely után továbbra is veretlenül vezetjük a tabellát immár egyedüliként.

Vavra András: „Sajnos védekezésben akadtak problémáink, de így is dobtunk idegenben 98 pontot, még ha a támadásunk nem is volt annyira hatékony, mint szerettük volna. A lényeg, hogy újabb fontos győzelmet arattunk, de biztos vagyok benne, hogy a soron következő két hazainkon ennél jobb védekezés és kollektívabb támadás kell majd.”

Hozzászólások