NBI/B: A jó védekezésünk volt a kulcs

BKG-Príma SE - OSE Lions 60-73

Dátum: 2018. nov. 08.BKG-Príma SE - OSE Lions 60-73 (14-17, 11-23, 13-13, 22-20)


Helyszín: Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Hervay, Földi, Horváth

OSE: Nshimba 11, Abell 10, Mohácsi 22/3, Illés 8, Hegedűs 8
Csere: Kiss K. 2, Kiss Á. -, Dragasevic -, Zsíros 6, Sömenek 5/3, Karanfilovski 1, Balla -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Csapatunk az élmezőnyhöz tartozó BKG-Príma SE otthonába látogatott, azzal a nem titkolt céllal, hogy a múlt heti MAFC elleni vereséget feledtesse. Egy olyan csapat fogadta a fiúkat, amely még a hazai pályáján nem szenvedett vereséget az elmúlt és az idei szezonban sem.

Mindkét csapat feszülten kezdte a mérkőzést, a hazaiakat Berger jó egyéni teljesítménye tartotta versenyben, hisz az első negyed 14 pontjából ő szerzett 12-t csapatának. Az ő védésében akadtak hibák, viszont a többieket teljesen hatástalanította védekezésünk. Sajnos a támadásaink akadoztak, elsősorban a külső dobásaink hatásfoka volt rossz. A negyedet egy triplával és 3 pontos előnnyel zártuk.

bkg_ose1.jpg

A második negyedben is a küzdelem és nem a szép játék dominált. Majdnem három percig dobott pontok nélkül maradtak a csapatok, amin a mi alakulatunk tudott változtatni. Egyre pontosabb védekezéssel, valamint Mohácsi jó támadó játékával elkezdtük az előnyünk felépítését. Tettük ezt annak ellenére, hogy a védekezésünket a játékvezetők túl szigorúnak ítélték meg, míg ellenfelünk a negyed felénél, összesen 15 perc alatt csak 4 kapott hibánál tartott. Ezzel együtt egy közel hatperces időszakban nem kaptunk pontot, ami a félidő végére már 15 pontos előnyt eredményezett.
A szünetet követően folytatódtak az ellenfél felzárkózási kísérletei, de mindig volt egy-egy jó egyéni villanás, vagy szép támadásbefejezés, amivel ezeket a felzárkózási kísérleteket vissza tudtuk verni. Szerencsére a csapat pályán lévő tagjainál ez nem okozott pánikot, mert attól függetlenül, hogy néha a tíz pont közelébe csökkent az előny, folyamatosan 10-15 pont között sikerült azt megtartani.

bkg_ose2.jpg

Ez volt a recept a mérkőzés menetében az utolsó játékrészben is. A BKG minden erőt és eszközt mozgósított a felzárkózáshoz, de a jó védekezésünk miatt csak néha kerültek látótávolságon belülre, amire mindig volt csapatunknak válasza. A végjátékban higgadtan maradva szépen megtaláltuk a legjobb helyzeteket és egy 7:0-ás futással lezártuk a mérkőzést. 

bkg_ose3.jpg

Egy ideges, feszültségekkel teli, vérbeli derbin vagyunk túl, ahol a győzelem kulcsa elsősorban a jól megszervezett mezőny védekezésünk volt. Fontos győzelmet arattunk a helyszínre látogató szurkolóink örömére. Vasárnap folytatás a MEAFC ellen. 

Sebastjan Krasovec: „Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Nehéz győzelem volt idegenben. Főleg nehéz volt újra győzelmet aratnunk az otthoni váratlan vereség után. Komoly csapatmunka volt. A védekezésünkkel döntöttük el javunkra a mérkőzést."

Hozzászólások