NBI/B: 30 pontos OSE győzelem

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - OSE Lions 60-90

Dátum: 2019. jan. 25.Knipl Kft. Bonyhádi KSE - OSE Lions 60-90  (13-26, 15-19, 17-19, 15-26)


Helyszín: Bonyhádi Városi Sportcsarnok (200 néző)  
Játékvezetők: Horváth, Szalai, Földesi

OSE: Abell 11/3, Hegedűs 15/3, Illés 12/6, Nshimba 12, Mohácsi 9/6
Csere: Kiss. K. 1, Kucsora 8/6, Anda 5, Sömenek -, Zsíros 15/9, Kiss Á. 2, Burai -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev


A tabella alsó régiójában lévő Bonyhád ellen került sor a csapat aktuális mérkőzésére. Ellenfelünk az utolsó fordulókban meglepetésre idegenben nyert a MEAFC ellen, valamint küzdelemre késztette a listavezető Veszprém csapatát is.

Úgy készültünk a héten, hogy kizárjuk a meglepetés lehetőségét is, amihez az kell, hogy az első pillanattól a mi akaratunk érvényesüljön. A mérkőzést ennek szellemében agresszív védekezéssel kezdtük, amiből könnyű indításos kosarakat szereztünk, vagy jól kijátszott külső dobásokkal fokozatosan növeltük az előnyünket. Az eltervezetteknek megfelelően alakult a játék, ami jó alapot teremtett a folytatáshoz.

bonyhad-ose1.jpg

A második etap is hasonló szellemben indult, aminek az lett az eredménye, hogy a negyed felére 20 pont fölé nőtt a különbség. A negyed második fele egy kissé kiegyenlítettebbé vált, mivel a védekezésünk némileg fellazult és a támadásainkban is több hiba jelentkezett. A félidőre így is megnyugtató 17 pontos előnnyel mehettünk. 

A harmadik negyedet aztán fergetegesen kezdtük egy 3 perc alatt repesztett 10:0-ás rohammal. Ellenfelünk időkérése után valamelyest alábbhagyott a csapat koncentrációja, ami azt okozta, hogy újra hagytuk őket kissé éledezni, amely a legszorosabb negyedet eredményezte a meccsen. 

bonyhad-ose2.jpg

Az utolsó játékrész aztán megint a pontos védekezésről és az eredményes támadójátékról szólt. A negyed végére harminc pont fölé jutott az eredmény állása, miközben minden hadra fogható játékosunk pályára tudott lépni. A mérkőzés végén egy hárompontossal az ellenfél visszaállította a kerek 30 pontos különbséget. A csapat teljesítette feladatát, hisz az eltervezett taktikát szépen megvalósítva, magabiztosan hozta a kötelező győzelmet. Nincs megállás, hisz már jön a folytatás két hazaival, kedden a PVSK-Kronosz ellen, majd pénteken a Békés csapatát fogadva.

Sebastjan Krasovec: „Ahogy a mérkőzés eredménye is mutatja, egy jó játékot játszottunk. A védekezésre koncentráltunk, amit jól is sikerült megvalósítani. Ez a második negyedben alábbhagyott, engedtük az ellenfelet több pontot szerezni. Örülünk a győzelemnek, és már a következőkre kell gondolnunk, ugyanis a következő pár napban két meccsünk is lesz."

Hozzászólások