NBI/B: Fontos győzelem Bonyhádon

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - OSE Lions 70-82

Dátum: 2017. dec. 08.Knipl Kft. Bonyhádi KSE - OSE Lions 70 - 82 (14-25, 19-14 , 26-22, 11-21)


Helyszín: Zomba (200 néző)
Vezette: Radnóti, Lövei, Reisz

OSE: MADÁR 14/12, Kiss K. 4, KOVÁCS 12/6, Spagnolo 14, Zsiros 5/3
Csere: Bödör 6, ILLÉS 15/6, Burai 6, Kiss Á. -, Sömenek 8

Jók: Madár, Kovács, Illés

Edző: Vavra András
Másodedző: Mócsai Milán

Az előzetesben Vavra kihangsúlyozta a jó kezdés fontosságát, aminek eleget is tett a csapat. Bár a Bonyhádnak betörésekből akadtak helyzetei, kínkeservesen jutottak el a kosarunkig, mi pedig jól találtuk meg a szabad embereinket, amiből főként Madár révén előnyt is tudtunk szerezni. Spagnolo is eredményes tudott lenni palánk alatt, Zsíros is beemelt egy triplát, így hamar 11 pontos előnyt építettünk.

A második negyedben, részben faultproblémák, részben frissítés miatt jöttek a cserék, ezzel sajnos ritmust vesztettünk támadásban, és a védekezés sem volt olyan hatékony. Ráadásul több támadólepattanót is engedtünk a hazaiaknak, hagytuk, hogy második szándékból is betaláljanak, és több könnyű ziccert is hibáztunk. Apadt az előnyt, s bár Bödör jól mozgott a palánk alatt, ő is hamar a padra került személyi hibái miatt. Újra meccs volt, hat pont maradt a félidei dudaszóra.

Fordulás után tovább zárkóztak a vendéglátók, távolról is betaláltak és a betöréseiket is rosszul védtük. Vészesen apadt az előny, a játékrész végén át is vették a hazaiak a vezetést, de Illés válaszolt egy dudaszós triplával, így egy pontos vezetésünket mutatta a tábla a záró etap előtt.
Illés ebben a részben is tovább húzta a csapatát, Kovács is fontos hármasokat és lepattanókat szerzett, Sömenek is éledezett. Ismét nyílt az olló, szigorúbb lett a védekezés, nem engedtünk könnyű gólokat, és jól használtuk ki a bonyhádi zóna réseit. Spagnolo állt vissza, de két támadást tudott a pályán tölteni és a kipontozódás sorsára jutott. Alacsony szerkezetre váltottunk, Burai révén belépésekből találtunk be, biztosan hozva a végjátékot.
Keretbe foglaltuk a mérkőzést, a két középső negyed ugyan gyengébb produkciót hozott, de a nyitó és záró részekben domináltunk a pályán, ami meghozta a mindig nehéz idegenbeli sikert.

Vavra András: „Örülök a jó kezdésnek, az utóbbi időben nem ez volt jellemző ránk. Utána viszont sajnos olyan ki nem kényszerített hibákat vétettünk, ami megakadályozta a sima győzelmet, megadtuk az esélyt a Bonyhádnak, pedig korán lezárhattuk volna a meccset. Viszont amikor baj volt, meg tudtunk újulni, jobban védekeztünk és jött pár extra megoldás támadásban. Fontos győzelem volt ez is, idén minden idegenbeli két pont aranyat érhet. Köszönjünk szurkolóink támogatását is!”

A mérkőzés statisztikája:

bonyhad_ose_stat.png

Hozzászólások