NBI/B: Győzelem Budafokon

NBI/B: BUDAFOK - OSE Lions 70-81

Dátum: 2018. dec. 14.BUDAFOK-OSE Lions 70-81  (19-22, 17-23, 21-17, 13-19)


Helyszín: BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok
Játékvezetők: benczur, Nagy, Józsa

OSE: Illés 10, Mohácsi 13/3, Abell 20, Nshimba 7, Hegedűs 9/3
Csere: Kiss K. 8, Kiss Á. -, Zsíros 7/3, Anda 4, Burai -, Karanfilovski -, Sömenek 3/3

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Egy olyan csapat otthonába látogattunk, amely hazai pályán különösen eredményesen játszott eddig, hisz csak egy vereséget szenvedtek el otthon a MAFC csapatától. Az utolsó idegenbeli meccsükön is nagyon megizzasztották a Veszprém csapatát.
Nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést és kemény védekezésből indított támadásokból, valamint jó külső dobások segítségével 20:8-ra elléptünk. Ezután sajnos a dobásokat rendre elhibáztuk, sőt a kifejezetten könnyű helyzeteket is elrontottuk. Ellenfelünk magára talált és a negyed végére elsősorban jó belső játékkal, valamint feljavult külső dobásokkal 3 pontra zárkózott a negyed végére.

budafok_ose1.jpg

A második negyed eleje kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán fokozatosan újra rátaláltunk a jó megoldásokra, attól függetlenül, hogy kemény küzdelem folyt a pályán. Az előnyünk újra tíz pont fölé került, sőt 14 pont is volt a különbség. Néhány egyéni hiba és rossz vállalás után viszont eredményesen fejezte be támadásait a Budafok és így csak 9 pontos előnnyel zártuk a félidőt. A harmadik negyed elejét a szünetbeli intelmek ellenére is hibákkal kezdtük. Ennek eredménye lett egy korai időkérés, ami rendezte a sorokat. Fokozatosan növeltük az előnyünket, de a negyed végén két elkerülhető hibából újra közelebb engedtük az ellenfelet, mindössze öt ponttal jártunk előbbre náluk.

budafok_ose2.jpg

Az utolsó játékrészt egy 13:2-es szakasszal nyitottuk, ami után, bár derekasan harcolt a Budafok, végig tiz pont körül tartottuk az eredmény állását és zsebeltük be ezt a fontos győzelmet.
Kellemetlen ellenfelet győztünk le úgy, hogy nem játszottunk a mérkőzés valamennyi szakaszában a megbeszéltek szerint. A lényeges viszont az volt, hogy az elejétől mi irányítottuk a mérkőzést, elsősorban a védekezésünkre támaszkodva.

Sebastjan Krasovec: „Ahogy azt vártuk, egy nagyon nehéz idegenbeli mérkőzésen vagyunk túl. A Budafok hazai pályán mindig nagyon jól játszik, úgyhogy ez egy nagyon értékes győzelem számunkra. Remekül védekeztünk, és bár támadásban maradt bennem hiányérzet, összességében elégedett vagyok a teljesítményünkkel."

Hozzászólások