NBI/B: Nagy csatában maradtunk alul

Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 87-85

Dátum: 2019. márc. 16.Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 87-85 (17-21, 24-24, 19-18, 27-22)


Helyszín: Budapest, Simon János Kosárlabda Csarnok
Játékvezetők: Jurák, Borgula, Nepp

OSE: Abell 18/9, Hegedűs 9, Illés 7/3, Nshimba 12, Mohácsi 12/3
Csere: Kucsora 9/3, Anda 6, Kiss -, Sömenek 12/3, Zsíros -, Burai -, Bán -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Ezúttal a feltörekvő tehetségekkel teli és az utóbbi időben eredményesen is játszó Honvéd otthonába látogattunk. Ellenfelünknek a legjobb nyolcban elfoglalt pozíciójának megtartása, míg nekünk az MTK elleni fiaskó kiköszörülése lehetett motiváló tényező.

Összeszedett támadójátékot mutattunk az első percektől, ami mellé a védekezés is szépen működött. Folyamatosan növeltük az előnyt a negyed végéig, ami azt jelentette, hogy a 10. percben már 9 pontos különbséget is jegyezhettünk. Sajnos az utolsó percben viszont két elkerülhető kosárral 4 pontra zárkózott ellenfelünk.

honved_ose1.jpg

A második negyed is hasonlóan kezdődött, mint az első, biztosan tartottuk, majd növeltük az előnyt a 14. percig egészen 11 pontra, ami a 17. percig 8-11 között ingadozott. Sajnos ezután ismét rontások következtek, kapkodó, nem kidolgozott helyzeteket erőltetve, ami az ellenfél kőkemény védekezése ellen nem tudott hatékony lenni. Támadásaikat is sikeres fejezték be, ami ismét szorosabbá tette a félidőre az állást. A harmadik negyedet ott folytatták a csapatok, ahol a második abbamaradt, kemény küzdelem folyt a pályán, aminek során a különbség lényegében változatlan maradt. A 27. percben aztán először történt meg, hogy a Honvéd átvette a vezetést. Ebben a mi csapatunk türelmetlen, kapkodó játéka is közrejátszott, de a bírói hármas ítéletei is alkalmanként erősen megkérdőjelezhetőek voltak.

honved_ose2.jpg

A játékrész végére sikerült egy kicsit újra visszaállítani az előnyből, három pontos vezetéssel fejeződött be ez a játékrész. Az utolsó negyed erősen háborús övezet jelleget mutatott, nagyjából egál körüli eredménnyel. Sajnos nem tudott a csapat higgadt maradni és újra türelmesen előnyt kicsikarni. Az utolsó két percnek döntetlen állással vágtak neki a csapatok. Nem kisebbítve a Honvéd erőfeszítéseit, de a bírói ítéletek váltak főszereplővé az utolsó percekben. Csapatunk két technikai hibát kapott olyan szituációk miatt, ahol a bírói döntések erősen megkérdőjelezhetőek voltak. Ettől függetlenül volt esély arra, hogy fordítsunk, vagy hosszabbítást harcoljunk ki, de a befejezés nem sikerült.

Tehetséges csapat volt az ellenfél, de a mérkőzésen látottak alapján rászolgált volna csapatunk a győzelemre. Követtünk el hibákat, de ez most nem csak rajtunk múlott.

Sebastjan Krasovec : „Gratulálok a hazai csapatnak a győzelemhez! Igencsak tehetséges fiatal játékosaik vannak, egyszerűen azt kell mondanom, hogy élvezet volt látni őket játék közben. A Honvéd a hazai pálya előnyeit maximálisan ki tudta használni, de ezzel semmi különlegeset nem szeretnék mondani, ebben a bajnokságban teljesen normális, hogy a csapatok ennyire erősek saját pályájukon. Csak elismeréssel tudok beszélni arról, ahogy ma teljesítettek."

Hozzászólások