NBI/B: 15 pontos siker a Honvéd ellen

Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 75-90

Dátum: 2017. szept. 23.Budapesti Honvéd SE - OSE Lions 75-90 (22-14, 16-22, 21-35, 16-19)

Helyszín: Budapest (400 néző)

Vezette: Radnóti, Záray, Szilágyi

OSE: Kiss 12/3, Sömenek 9/3, Madár 13/9, Bödör 7, KOVÁCS 11/3

Csere: Zsíros 5/3, Spagnolo 12/3, Schuj -, BURAI 21, Balla -, Bogatin -

Edző: Vavra András

Jók: Kovács, Burai

Puhán kezdtünk, könnyű kosarakat kaptunk és bár vitatható szituációkból, de pontatlanok voltunk a befejezéseknél, ebből kifolyólag korán 14 pontos hátrányba kerültünk a nagyon harapós Honvéd otthonában. Burai pályára lépésével azonban lendületet kapott a csapat, új szerzeményünk, Spagnolo is jól szállt be a padról, ennek köszönhetően csökkenni kezdett a különbség, félidőre látótávolságon belülre is kerültünk, 12-t hoztunk eddig vissza a hátrányból.

Szünet után nagyot változott a játék képe, sokkal agresszívabb OSE jött ki az öltözőből, a többiek is "megjöttek" a meccsbe. Pár szerzett labdából dobhattunk könnyű kosarakat, minden pályára lépőnk hozzá tudott tenni a derbihez. Hol Sömenek vált le jól és fejezte be sikeresen a támadást, hol Madár dobott triplát, hol Kiss választott jó megoldást, hol Kovács lopott labdát és indított belőle eredményesen vagy fejezett be szép kosárral. Bödör is hozzátette a magáét, Burai pedig ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta.

A harmadik negyed közepétől már nem is hagytunk kétséget senkiben, hogy ezt az estét már nem engedjük ki a kezünkből a Honvéd otthonában. Zsíros is csatlakozott, jól lepattanózott és az egész csapat hatalmasat melózott védekezésben, kivétel nélkül. A három fiatalunk is pályára került a végjátékban, szépen megszolgálva a bizalmat.

Mélyről kezdtünk, de annál szebb lett a vége, ami még rengeteget jelenthet a végelszámolásnál. Szurkolóink is kitettek magukért és joggal éltették a fiúkat még percekkel a lefújás után is.

Vavra András: "Gyenge kezdés után, amit a jövőben ki kell küszöbölnünk, erősre sikerült a folytatás. A második negyedtől már az a csapat volt fenn a pályán, akit ebben a szezonban látni szeretnénk, komoly teljesítmény volt a befejező 30 perc. Gratulálok a csapatnak és köszönjük szurkolóinknak, hogy ennyien elkísértek minket és ismét megmutatták, mennyire a csapat mögött, mellett állnak."

Hozzászólások