1-0 ide! Elvettük a Veszprém szezonbeli hazai veretlenségét!

NBI/B csoport Rájátszás / Elődöntő 1. mérkőzés: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 69 - 79

Dátum: 2016. máj. 06.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 69-79 (15-17, 20-23 ,14-22, 20-17)

Helyszín: Veszprém, 300 néző

Vezette: Farkas, Radnóti, Kovács

OSE: WEHNER 22/6 , Bocsárdi 2, VUJOVIC 14, KISS 16/3, Burai 2

Csere: Sonyák 10/6, Gorzsás - , Zrinyi 3/3, Ughy 2, Hadnagy 2, Tanács 6

Edző: Vavra András

Jók: Wehner, Vujovic, Kiss

Villámrajtot vettünk a mérkőzés elején, kőkeményen védekeztünk, határozottak voltunk a lepattanóknál, támadásban pedig pontosak, két perc után jöhetett is az első hazai időkérés 0-7-nél. Rendezte sorait a hazai gárda, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét oldalon a védekezés dominált, emiatt nagyon brusztos, fizikális játék alakut ki. Igazi férfias csata. Sőt, a hazaiak elkezdtek faulthatáron védekezni, sok volt a nyúlkálás, emiatt jött is pár eladott labda. Mikor ezt csapatunk szóvá tette, technikaival jutalmazták a sípmesterek.

A második negyed kezdetén, miután már 8-9 embert is bedobtunk a meccsbe, változott a játék képe, nem a mi javunkra. De egy időkéréssel és cserével rendeztük a sorokat, és még egyet tudtunk szigorítani a védekezésen. Ahogy fáradtak a hazaiak kulcsjátékosai, egyre többet reklamáltak, de a sporik következetesen ennek is elejét vették, ők is megkapták a maguk technikaiját. Egyre több könnyű gólt tudtunk szerezni palánk alatt is, így öt pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Nagyon koncentráltan kezdtünk a szünet után, ám sokáig stagnált az eredmény, mindkét csapat jól őrizte saját kosarát. Aztán ráztunk magunkon egyet, pillanatok alatt tíz pontos előnyt építettünk. Ezt a hazaiak ismét nehezen viselték, tanácstalanok voltak támadásban, amit folyamatos reklamálással kommentáltak, így a játékvezetőknek is fel kellett lépni, kiosztottak gyors egymás utánban két technikait, tizenhét egységgel ugrottunk meg.

Az utolsó negyedben minden mindegy alapon egy végső rohamot indítottak a hazaiak, mi pedig a biztos előny tudatában túlzottan ráültünk az eredményre, apadni látszott a különbség. De, még mielőtt nagyobb gond lehetett volna, kétszer is betaláltunk a triplavonalon túlról, lenyugtatva a kedélyeket, hogy ezen az estén csak a miénk lehet a győzelem. Rászolgált CSAPATUNK a győzelemre, igazi férfias küzdelemben múltuk felül a veszprémieket, 1:0 ide. Pénteken folytatás!

Vavra András: "Sikerült megtörnünk a hazaiak egész éves otthoni veretlenségét, igazi, férfias csatát vívott a két csapat. Úgy érzem, a döntő az volt, hogy ki tudtuk venni az erősségeiket, nem hagytuk egyénileg a komfortzónájukban mozogni a játékosokat, emiatt vért izzadtak minden pontért. Illetve, a hosszabb padunknak is köszönhetően, és hogy ki tudtuk használni a több edzésből adódó fizikai fölényünket, teljesen felőröltük őket. Hazai pályán is hasonló produkcióra lesz szükség, vagy még ennél is többre, hogy az elvett pályaelőnyt meg is tartsuk, ezzel megnyerve a párharcot. Nem lesz könnyű, minden torokra szükségünk lesz pénteken, hogy kivívjuk a döntőt. Mindent bele!"

Hozzászólások