NBI/B: Nem sikerült a győzelem Veszprémben

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 85-77

Dátum: 2018. nov. 16.HOYA-Pannon Egyetem Veszprém - OSE Lions 85-77 (30-12, 16-18, 20-22, 19-25)


Helyszín: Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
Játékvezetők: Praksch, Vida, Nagy

OSE: Nshimba 6, Abell 15/6, Mohácsi 20/9, Illés 9/3, Hegedűs 15/3
Csere: Kiss K. 5/3, Sömenek 2, Dragasevic 3, Zsíros 2, Burai -, Karanfilovski -, Anda -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Minden adott volt a mérkőzés kezdete előtt, hogy vérbeli rangadót játszhasson a két éllovas, feljutásért harcoló alakulat. Szépszámú és a sajátját biztató táborok hangpárbaja közepette indult a komoly téttel bíró mérkőzés.

Azonnal látható volt, hogy itt rendkívüli küzdelemmel lehet csak nyertes valamelyik fél. A hazai csapat találta meg előbb a helyes utat, hiszen eredményesen játszott az első néhány perc tapogatózása után, ami a csapatunk rossz védekezéséből, valamint a Veszprém jó lepattanózásából következett. Ellenfelünk sokkal pontosabban is célzott, aminek következtében fokozatosan növelte az előnyét. Tette ezt attól is függetlenül, hogy vezetőedzőnk cserékkel és időkérésekkel próbálta megváltoztatni a mérkőzés menetét. 

veszprem_ose1.jpg

A Veszprémben pályára lépők közül ebben az időszakban szinte nem is akadt gyenge teljesítmény, míg csapatunk csak egy-egy villanás erejéig mutatta meg valódi képességeit. A második negyedben aztán elkezdtünk hatékonyabban védekezni, valamint tudatosabban, csapatként működni támadásban, aminek következtében kiegyenlítettebbé tettük a játék képét. Felcsillant az is, hogy lényegesen csökkentsük a kialakult nagy különbséget, de az ellenfélnél sajnos mindig akadt egy-egy extra befejező, ami miatt vissza tudták verni a közelebb zárkózási kísérleteket.

veszprem_ose2.jpg

A második félidőt összeszedettebben kezdtük és nagyon harcosan játszva kezdtük meg a felzárkózást. Ennek az lett a következménye, hogy a veszprémi előny egyre csökkent, majd a 25. percben végre látótávolságon belülre kerültünk, 9 pontosra faragva ellenfelünk előnyét. Sajnos ez megint csak egy fellángolást jelentett, hisz ezután újra engedtünk ellenfelünket könnyű befejezésekhez jutni, aminek következtében a negyed végén ismét 14 pontos különbségű előnyt mutatott az eredményjelző.

veszprem_ose3.jpg

Az utolsó negyedet is úgy kezdte csapatunk, hogy láthatóan minden energiát mozgósít az előny eltüntetésére. Folyamatosan nagy harc zajlott a pályán, ebből egészen a negyed utolsó 4 percéig az eredmény 10-15 pont különbség közti hullámzása alakult ki. Itt jött végre el az a pillanat, amikor úgy tűnt a csapat rátalált a fordítás receptjére. Előbb 10 ponton belülre kerültünk, majd fokozatosan csökkentve az előnyt a 39. percben 3 pontra feljöttünk. Az izgalmak fokozódtak, magas hőfokon biztatott mindkét szurkolótábor. Sajnos ezután, - bár nekünk is voltak helyzeteink - a veszprémi kísérletek voltak pontosabbak és ezzel végérvényesen eldőlt a találkozó végkimenetele.

Igazi rangadót játszottunk, amin az első negyed hibái miatt kiszolgáltatott helyzetbe kerültünk. Ezután becsülettel harcoltunk az egész találkozón, de hiába próbáltunk meg mindent, nem tudtunk fordítani. Sok tanulsággal szolgálhat ez a mérkőzés, de legfontosabb feladatunk az, hogy a hibákat kijavítsuk és készüljünk a következő feladatainkra.

Sebastjan Krasovec: „Először is szeretném megköszönni Szurkolóink hangos buzdítását az egész mérkőzésen. A kiábrándító mérkőzéskezdésünk és a feszült játékunk az első negyedben eldöntötte a mérkőzés sorsát. A találkozó végéhez közeledve visszakapaszkodtunk ellenfelünkhöz, de ez már késő volt ahhoz, hogy a mi javunkra fordítsuk az eredményt. Csapatunk egyre jobban kezd együttműködni, és azon dolgozunk, hogy ilyen többet ne forduljon elő!" 

Hozzászólások