NBI/B: Elmaradt a várva-várt győzelem

NBI/B: MAFC - OSE Lions 83-73

Dátum: 2019. febr. 09.MAFC - OSE Lions  83-73 (22-19, 15-16, 20-22, 26-16)


Helyszín: Budapest, Gabányi László Sportcsarnok
Játékvezetők: Praksch, Kovács, Pécsi

OSE: Abell 9, Illés 16/3, Hegedűs 20, Nshimba -, Mohácsi 13/3
Csere: Kiss K.-, Burai -, Bán -, Anda -, Zsíros 5/3, Kucsora 10/3, Karanfilovski -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec
Másodedző: Georgi Bujukliev

Az alapszakasz vége szempontjából rendkívül fontos mérkőzés várt fiainkra, hisz a jelenlegi második MAFC fogadta a táblázat harmadik helyén álló csapatunkat. Kiváló hangulat jelezte azt, hogy ez egy vérbeli rangadó mérkőzés lesz.

Kissé kapkodva, pontatlanul játszva kezdtünk az elején, úgy tűnt az ellenfél agresszív védekezésére nem adtunk jó válaszokat. Ennek következtében az elején kialakult 5-6 pontos különbségből a hazaiak három pontos előnye megmaradt a negyed végére. A negyed második felében már kiegyenlítettebb játék alakult ki, itt már felvettük a kesztyűt és kezdtünk kapaszkodni az egyenlítés felé.

mafc_ose1.jpg

A második negyedben szépen összeállt a védekezésünk, amire támaszkodva többször felcsillant a fordítás esélye is. Keményen küzdöttünk minden labdáért és helyzetért, de csak az egyenlítésig jutottunk néhányszor, fordítani nem tudtunk. A negyedet megnyertük, de 2 pontos hátránnyal vonultunk a nagyszünetre. A harmadik negyedet aztán agilisan kezdtük, aminek az eredménye a gyors egyenlítés, majd a folyamatos vezetés lett. Ebben a szakaszban a mi akaratunk érvényesült inkább, melynek következményeként fokozatosan tudtuk növelni az előnyt, a 27. percben ez 8 pontosra nőtt. Az ellenfél időkérése, majd védekezésváltása után, valamint a saját hibáinkból az előnyünk alig több, mint egy perc alatt elfogyott és újra 1-2 pont között váltva vezettek a csapatok. A negyedet megnyertük, de egyenlő állásról várt ránk a folytatás.

mafc_ose2.jpg

A záró játékrészben folytatódott a kemény, férfias küzdelem. Egyik fél sem tudott ellépni a másiktól, csak minimális különbségek alakultak ki a csapatok között. A 37. percig ez maradt a képlet, aztán innen az ellenfél amerikaija rendre jó döntéseket hozva vagy maga szerzett kosarakat, vagy társait szolgálta ki jól. Sajnos ebben a mi hibáink is szerepet játszottak, aminek következtében a végjátékra hátrányba kerültünk. Az utolsó percek próbálkozásait a MAFC vissza tudta verni, ami azt jelentette, hogy számunkra már nem maradt győzelmi esély.

A rangadó tétje miatt igazi feszült hangulatú mérkőzést vívott a két csapat. Az ellenfelünk sajnos hazai pályán is győzni tudott ellenünk. Bár voltak időszakok amikor úgy tűnt van esélyünk a győzelemre, ezt nem tudtuk a végére realizálni. Nagyot küzdött a csapat, de sajnos a várva-várt győzelem elmaradt.

Sebastjan Krasovec: „Elöszőr is gratulálok a MAFC-nak a győzelemhez! Ők játszottak ma jobban, az amerikaijuk nagyon jól játszott és erre mi nem tudtunk megfelelően reagálni, aminek köszönhetően az egy pont otthon maradt."

Hozzászólások